במסגרת ביקורו של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין במצרים הוכרז אתמול בערב (ג') על כוונה משותפת להקים כור גרעיני ראשון במדינה הערבית, ואף נחתם הסכם כוונות בעניין. העבודות צפויות להתחיל בקרוב מאוד, כאשר רוסיה תספק גם את הבנייה וגם את ההכשרה
בזמן שביבי התעסק עם איראן: האמריקאים תומכים בכור גרעיני במצרים שרוסיה תקים
במסגרת ביקורו של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין במצרים הוכרז אתמול בערב (ג') על כוונה משותפת להקים כור גרעיני ראשון במדינה הערבית, ואף נחתם הסכם כוונות בעניין. על פי פוטין העבודות צפויות להתחיל ברגע שיגיעו להבנה בנוגע לסיכומים אחרונים, ורוסיה גם תבנה את הכור וגם תספק את ההשכלה הדרושה בעניין
בתמונה: נשיא רוסיה ולדימיר פוטין ונשיא מצרים גנרל סיסי
בתגובה להודעה המשותפת, דוברת מחלקת המדינה האמריקאית הודיעה מספר שעות אחרי ההכרזה כי אמריקה לא תתנגד להסכם הגרעין בין המדינות. "איו לנו דאגות בנוגע למה שאנחנו יודעים עד כה בנוגע להסכם", אמרה הדוברת ג'ן פסאקי, "אנחנו תומכים בתחנות כוח גרעיניות שלא למטרת הפרות שלום בכל זמן שהן עומדות בהגבלות האמנה הגרעינית עליה מצרים חתומה".
מאז הפלת הכנסת וההכרזה על הבחירות בחודש מרץ, ראש הממשלה בנימין נתניהו החזיר את נושא הגרעין האיראני לסדר היום, ואף יצר מחלוקת בינלאומית כשהתעקש להגיע לנאום בקונגרס האמריקני ובכך על פי הדיווחים העלה את זעמו של נשיא ארה"ב ברק אובמה והקטין את הסיכוי להתנגדות אמיתית של המעצמה לגרעין האיראני.
כעת ההכרזה של מצרים (ואף יותר מכך – חוסר ההתנגדות של האמריקאים) עשויה לערער את היציבות באיזור הרבה יותר מגרעין איראני, מאחר ומצרים נמצאת בתקופה חסרת יציבות שלטונית ועימותים אלימים בתוך המדינה, שבשיאם אף גרמו לטרוריסטים מצרים לפוצץ את הצינור שהוליך גז ממצרים לישראל.
מצרים נמצאת במצוקת אנרגיה, כאשר היא חתומה על חוזי ייצוא גז עם חברות אנרגיה גדולות אך לא עמדה בהם כי נדרשה לספק את צרכי האנרגיה המקומיים שלה על חשבון הייצוא. מסמכי הבנות שנחתמו על עסקות לייבוא ממאגר לוויתן הישראלי היו צפויים לפתור את הבעיות, אך נכון לעכשיו לא ברור מתי יפותח המאגר עקב הסכסוך בין הממונה על ההגבלים דיוויד גילה למונופול הגז של נובל אנרג'י וקבוצת דלק.
[wysija_form id="4"]