כתב אישום ראשון בפרשת הפלילים בעולם הדלק: בעל חברת דלקים הואשם בעבירות מס והלבנת הון בהיקף של למעלה מ-213 מיליון שקלים
נחשפים מימדי הלבנת ההון בענף הדלק: מעל ל-213 מיליון שקלים זויפו
כתב אישום ראשון בפרשת הפלילים בעולם הדלק: בעל חברת דלקים הואשם בעבירות מס והלבנת הון בהיקף של למעלה מ-213 מיליון שקלים
המחלקה לתיקים מיוחדים של רשות המסים הגישה לבית משפט המחוזי בלוד כתב אישום כנגד מעורבים ראשיים בפרשה חמורה של עבירות על חוק איסור הלבנת הון בהיקף של למעלה מ-213,000,000 שקלים, עבירות על חוק העונשין וכן עבירות המס שנעברו בנסיבות מחמירות.
הגשת כתב האישום על ידי עורכי הדין אורי שפיגל, אסתי ששון וזהבית עזרן קינד מהיחידה לתיקיםמיוחדים באה בעקבות חקירה שנוהלה על ידי יחידת חקירות מכס ומע"מ ת"א ויחידת להב 433-יאל"כ של משטרת ישראל בעקבות פעילות מודיעינית משותפת, ובסיוע חקירות מכס ומע"מ ירושלים וכן יחידות חקירות מס הכנסה מרכז.
כתב האישום הוגש נגד אלכס הירש, חברת גולד פאר דלקים שבבעלותו וניהולו, וכן נגד אשרף חמידיאן וחברה שבבעלותו וניהולו, דיזל האומן (2009). על פי כתב האישום, קשר אלכס הירש מנס ציונה – בעליה וממנהליה של חברת 'גולד פאר דלקים' הרשומה ברמלה, יחד עם מיקי (מיכאל גילון) ענתבי, שהינו עבריין נמלט, קשר לרישום כוזב במסמכי תאגיד ולהפצת חשבוניות פיקטיביות בהיקף של למעלה מ-200 מיליון שקלים, מחברות שעל פעילותן העסקית השתלט ענתבי, להירש ולחברה שלו העוסקת במסחר בדלק. כמו כן, על פי כתב האישום, הירש אף לקח חלק בהפצת חלק מהחשבוניות לעצמו.
ע"פ כתב האישום, דיווח הירש על החשבוניות הפיקטיביות, שקיבל מחלק מקשירת הקשר עם ענתבי, לרשויות המס ובכך הקטין את חבותו במס בעשרות מיליוני שקלים. הירש אף הואשם ברישום כוזב בספרי החשבונות של חברת גולד פאר שקיבלה את החשבוניות הפיקטיביות ואף קיבלה קבלות פיקטיביות ותעודת משלוח כוזבות שנועדו לשוות נופך חוקי לעבירות שביצעו הנאשמים. והן בספרי החשבונות של החברות שכביכול הנפיקו את החשבוניות.
במסגרת הקשר אותו קשר הירש עם ענתבי לביצוע העבירות, השתמשו הירש, ענתבי ואחרים אשר פעלו מטעמו של ענתבי במנגנון מתוחכם ומורכב לכיסוי עקבותיהם: מלבד הוצאות קבלות עבור החשבוניות ורישום כוזב של החשבוניות בספרי החשבונות הן של החברה המקבלת והן של החברה המנפיקה לכאורה, הירש ושותפו בחברה גם רשמו 364 צ'קים על סך של לא פחות מ-138 מיליון שקלים לטובת החברות מהן כביכול קיבלו שירותים, אך בפועל פרטו את הצ'קים בבנק, למזומן אותו שמרו בחזקתם.
בנוסף, נטען כי ענתבי נרשם כמיופה כוח של שתי החברות בצ'יינג' של מאיר נחמני ושם הוא ואנשיו חתמו על מסמכים לפיהם כביכול פרעו המחאות נוספות מגולד פאר לטובת החברות כמזומן וקיבלו את הכסף עבור שירותי החברה, זאת למרות שההמחאות מעולם לא נפרעו בפועל.
מלבד עבירות המס, כתב האישום כולל אישום בגין מהילת דלקים כנגד הירש שפעל יחד עם מנהל אחר בחברת גולד פאר, רפאל סיטבון, לשעבר מנהל נפה במשרד הרישוי שאף הודה והורשע לפני מספר שנים בעבירות זהות במסגרת חקירה אחרת. השניים חשודים כי בין השנים 2012 ל-2014 לכל הפחות, מכרו כמיליון וחצי ליטר דלק מהול ללקוחותיהם באופן שיטתי, מתוחכם ועקבי.
על פי כתב האישום, על מנת להסוות קשר ישיר בינם לבין העבירות, נהגו הירש וסיטבון לרכוש דלקים מסוג שמנים וממסים באמצעות איש קשר שהיה הרוכש הישיר מן הספקים המוכרים, והנחו אותו לרשום בתעודות המשלוח אליהם כי מדובר בנוזל בעירה. הירש מואשם כי באמצעות אחרים, הוא וסיטבון ערבבו חלק מהממיסים והשמנים יחד וכן, כי מהלו חלק מהממיסים בסולר תקני ומכרו לתחנת דלק וכי כך עשו גם בנפט המיועד לצרכי חימום. בכך נטען כי לא רק שהונו את לקוחותיהם בטיב המוצר שסיפקו להם, אלא גם מכרו להם אותו במחיר גבוה בהתאם למחיר מוצר תקני וללא ששילמו עליו מס כדין.
עוד על פי כתב האישום, פעולות הלבנת ההון שביצעו הנאשמים בתיק, הירש והחברה שבבעלותו, גולד פאר דלקים בתשלומים שכביכול שילמו עבור העסקאות שלא התקיימו בפועל, בסכומי המע"מ לחברות שלא שולמו לרשויות המס ובעמלות ששולמו לאנשי הקשר המעורבים בפרשה, מסתכמים בסך של לפחות 213 מיליון שקלים, אסור ומשכך מהווים הלבנת הון. לפיכך, בכתב האישום נכללה בקשה לחילוט כל כספם ורכושם האישי של הנאשמים ובמקביל, הוגשה בקשה למעצרם עד תום ההליכים כאשר הליכי החקירה והגשת כתבי האישום נגד המעורבים האחרים בפרשה נמשכים.
במסגרת דיון שהתקיים בבקשת המעצר בעניינו של הירש, הורתה השופטת דנה מרשק מרום על מעצרו של הירש עד להחלטה אחרת וקבעה דיון בבקשה ליום 25.2.2014.
[wysija_form id="4"]