חברת ברנמילר אנרג'י, שהוקמה לפני כשלוש שנים על-ידי אבי ברנמילר, מנכ"ל סולל לשעבר, תקים בדימונה תחנה סולארית ראשונה מסוגה בעולם בהיקף של 10 מגה-וואט, שתספק חשמל גם בשעות הלילה. עלות הפרויקט מוערכת בשלב זה בכ-300 מיליון שקלים
ברנמילר אנרג'י תקים בדימונה תחנה סולארית שתפיק חשמל גם בלילה
חברת ברנמילר אנרג'י, שהוקמה לפני כשלוש שנים על-ידי אבי ברנמילר, מנכ"ל סולל לשעבר, תקים בדימונה תחנה סולארית ראשונה מסוגה בעולם בהיקף של 10 מגה-וואט, שתספק חשמל גם בשעות הלילה. עלות הפרויקט מוערכת בשלב זה בכ-300 מיליון שקלים
התחנה מבוססת על טכנולוגיית אגירה חדשנית שפיתחה החברה בשלוש השנים האחרונות, ותספק חשמל נקי כ-20 שעות ביממה. בממוצע שנתי, היא צפויה לייצר פי 4 ויותר שעות חשמל נקי בהשוואה לתחנות סולאריות אחרות. התחנה תגובה באמצעות ביומסה (פסולת אורגנית), כך שרוב ייצור החשמל בה צפוי להיות ממקורות אנרגיה מתחדשים.
הפרויקט של ברנמילר אנרג'י יוקם בדימונה במסגרת של מתקן חלוץ, לאחר שזכה לאישור משרד האנרגיה והמים. במסגרת הפרויקט החדשני בדימונה, צפויה ברנמילר אנרג'י לקלוט בשלב ראשון יותר מ-150 עובדים חדשים. החברה מסרה, כי בימים אלה החלה בהקמת מרכז פיתוח וייצור במבנה ששימש בעבר את מפעל כיתן, שנסגר. במקביל, יוזמת החברה פרויקטים דומים נוספים בערד, באילת, בערבה, ובמועצות אזוריות נוספות.
ברנמילר אנרג׳י הוקמה ב-2012 על-ידי אבי ברנמילר, מנכ"ל סולל לשעבר, וקבוצת מהנדסים שפרשו מסולל לאחר מכירתה לסימנס הגרמנית ב-2009. החברה מעסיקה היום כ-90 עובדים בפיתוח טכנולוגיות מתקדמות לאגירת שמש.
טכנולוגיית ה-bCell שפיתחה החברה מבוססת על מרכז אנרגיה חדשני המאפשר אגירת חום בטמפרטורות גבוהות, והמרתו לחשמל נקי גם בשעות בהן השמש אינה זורחת.
"תחנות סולאריות המשלבות אגירה ומגובות בפסולת אורגנית הן הפתרון הטוב ביותר לייצור חשמל בישראל", אמר מנכ"ל ברנמילר אנרג'י, אבי ברנמילר. "הפסולת האורגנית לבדה אינה יכולה לענות על הביקוש לחשמל, אך השילוב עם אנרגיה סולארית ואגירה מהווה את האלטרנטיבה הזולה והנקייה ביותר. שילוב זה גם מהווה פתרון לעלויות הגבוהות הכרוכות בהטמנת פסולת, שהרשויות המקומיות נושאות בהן".
"בשונה מטכנולוגיות סולאריות אחרות, בכוונתנו לייצר את מרבית הרכיבים במפעלים מקומיים. כך שבמקביל ליתרונות הגלומים בייצור חשמל נקי מאנרגיה מתחדשת, הקמת מרכז הפיתוח והייצור החדש תחזק את איזור דימונה", הוסיף ברנמילר.
ראש עיריית דימונה, בני ביטון, אמר: "אני שמח על החלטת ברנמילר אנרג'י להקים מרכז פיתוח וייצור, שיהפוך את דימונה למרכז של חדשנות טכנולוגית בתחום האנרגיה המתחדשת. צעד זה יעודד את הצעירים שלנו להישאר בעיר ויסייע בהחזרת צעירים אחרים שעזבו משיקולי תעסוקה. אני משוכנע שהחלטה זו תיטיב לא רק עם דימונה והאזור, אלא תקדם גם את תעשיית האנרגיה הסולארית בישראל".
[wysija_form id="4"]