תשתיות אנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • עמוד הבית
  • צור קשר
מינהלת שיקום שמורת עברונה החלה בעבודות הטיפול בנזקי אסון הנפט
מערכת תשתיות 12 בינואר 2015 16:19 אין תגובות

המשרד להגנת הסביבה מוסר כי בדיקות איכות האוויר בשמורת עברונה בערבה מצביעים על ירידה של יותר מ-90% בזיהום האוויר במקום. כ-30 חברות מתמודדות על טיהור הקרקע מהנפט

Print Friendly, PDF & Email
מינהלת שיקום שמורת עברונה החלה בעבודות הטיפול בנזקי אסון הנפט

מינהלת שיקום שמורת עברונה החלה בעבודות הטיפול בנזקי אסון הנפט

המשרד להגנת הסביבה מוסר כי בדיקות איכות האוויר בשמורת עברונה בערבה מצביעים על ירידה של יותר מ-90% בזיהום האוויר במקום. כ-30 חברות מתמודדות על טיהור הקרקע מהנפט

דליפת הנפט בערבה. צילום: ארנון מעוז, תשתיות

​מינהלת שיקום שמורת עברונה החלה הבוקר את עבודתה והתכנסה לישיבה ראשונה. במהלך הישיבה שנערכה בשמורה עצמה נמסר כי בבדיקות איכות אוויר שבוצעו בשמורה בימים האחרונים נמדדה ירידה משמעותית של יותר מ-90% בזיהום האוויר במקום. בדיקות נוספות ייערכו בימים ובשבועות הקרובים, ובעקבותיהם יוחלט על פתיחת השמורה מחדש לציבור.

כ-30 חברות מתמודדות על ביצוע טיהור הקרקע בשמורה שנפגעה מדליפת הנפט. מנכ״ל רשות הטבע והגנים, שאול גולדשטיין עדכן את המשרד להגנת הסביבה כי כל חברה מתמודדת תידרש לבצע ניסוי בטכנולוגיה לטיהור הקרקע שהיא מציעה, ולאחר מכן יוחלט כיצד לטפל בנפט מבלי לגרום נזק לשמורה.

במהלך הסיור ביקרו נציגי המשרד בסכרים אשר הוקמו במטרה למנוע את התפשטות הזיהום במקרה של שיטפון. כל 700 השלוליות שהיו פזורות לאורך מספר קילומטרים של תוואי הזיהום, נשאבו על ידי עובדי רשות הטבע והגנים וקצא״א, וכיום השמורה נקייה לחלוטין מכל נפט נוזלי. הסכנה בנפט נוזלי היא, בין היתר, פיזורו והרחבת הזיהום במקרה של שיטפון.

אסון דליפת הנפט התרחש לפני כחודש, ובמהלכו זרמו כחמישה מיליון ליטרים של נפט גולמי מצומת באר אורה אל עבר שמורת עברונה. סך הכל נפרש תוואי הזיהום על פני 7 קילומטרים. המשטרה הירוקה במשרד להגנת הסביבה פתחה בחקירה פלילית לבדיקת נסיבות האירוע והיא נמצאת בעיצומה. במהלך החקירה נחקרו וצפויים להיחקר בכירים בקצא"א ונלקחו ראיות מהמקום.

בנוסף, לפני כשבועיים אישרה הממשלה את התוכנית לסיוע לשיקום הערבה בעלות של כ-17 מיליון שקלים. התוכנית כוללת הקמת מעבר לבעלי חיים מעל כביש 90 ושיקום בתי הגידול של חיות הבר. יודגש כי סכום זה הינו תוספת למימון השיקום שיגיע מחברת קצא"א עליה יופעל עיקרון "המזהם-משלם".

​סגן השר להגנת הסביבה, ח"כ אופיר אקוניס: "אנו עושים הכל כדי להחזיר את החיים לשמורה. בקרוב הטרקטורים יוחלפו במשפחות ובמטיילים שישובו ליהנות מאחת השמורות היפות ביותר בערבה. במקביל אני פועל לשחרור החוף של קצא"א באילת לטובת כלל הציבור, ולשימור שונית האלמוגים שבו".

Print Friendly, PDF & Email
איכות הסביבה אסון אסון נפט המשרד להגנת הסביבה מינהלת שיקום שמורת עברונה נפט קצא"א רשות הטבע והגנים שאול גולדשטיין שונית אלמוגים שמורת עברונה

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

הכשרת מתקינים סולאריים

קורס חדש לתחזוקת מערכות סולאריות. בנו מחלקות חדשות! יש עתיד ארוך טווח.

הקשיבו לבוגרי מכללת תשתיות

קורס יזמים ומפקחים סולאריים

איתור עסק/שרות
חפשו עסק :
אזור החיפוש
חיפוש ברדיוס 20 קילומטרים
רישום למערכת מידע של תשתיות
ארכיון תשתיות – מגזינים
  • מגזין 001 ספטמבר 2010
  • מגזין 002 אוקטובר 2010
  • מגזין 003 נובמבר-דצמבר 2010
  • מגזין 004 ינואר-פברואר 2011
  • מגזין 005 מרץ-אפריל 2011
  • מגזין 006 מאי-יוני 2011
  • מגזין 007 יולי-אוגוסט 2011
  • מגזין 008 ספטמבר-אוקטובר 2011
  • מגזין 009 נובמבר דצמבר 2011
  • מגזין 10 ינואר-פברואר 2012
  • מגזין 11 מרץ-אפריל 2012
  • מגזין 12 מאי-יוני 2012
  • מגזין 13 יולי-אוגוסט 2012
  • מגזין 14 ספטמבר אוקטובר 2012
  • מגזין 15 מהדורה מיוחדת לכנס אילת אילות
  • מגזין 16 יולי אוגוסט 2013
  • מגזין תשתיות 17 דצמבר 2013
  • מגזין 18 אפריל מאי 2014
  • מגזין 19 יולי-אוגוסט 2014
  • מגזין 20 דצמבר 2014
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד