תשתיות אנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • עמוד הבית
  • צור קשר
רשות הגז מעדכנת את תעריף חלוקת הגז הטבעי בנגב
מערכת תשתיות 23 ביולי 2014 11:45 אין תגובות

החל מנובמבר 2014 יעמוד תעריף החלוקה לכלל הצרכנים הגדולים והבינוניים באזור הנגב על 0.0711 ש"ל למ"ק, זאת לעומת התעריף כיום העומד על 0.0375 ש"ח למ"ק; הרשות פרסמה החלטה זו להתייחסות ציבורית

Print Friendly, PDF & Email
רשות הגז מעדכנת את תעריף חלוקת הגז הטבעי בנגב

 רשות הגז מעדכנת את תעריף חלוקת הגז הטבעי בנגב

בתמונה: הנחת צינור גז טבעי – צילום: נתג"ז

רשות הגז הטבעי במשרד האנרגיה מפרסמת שימוע לפני עדכון תעריפי החלוקה לצרכנים בינוניים וגדולים באזור הנגב. על פי עדכון התעריפים שמתכוונת לבצע הרשות, החל מנובמבר 2014 יעמוד תעריף החלוקה לכלל הצרכנים הגדולים והבינוניים באזור הנגב על 0.0711 ש"ל למ"ק, זאת לעומת התעריף כיום העומד על 0.0375 ש"ח למ"ק.

רישיון החלוקה שניתן באזור הנגב לחברת החלוקה נגב גז טבעי בנובמבר 2009, קובע כי כל 5 שנים ייבדקו התעריפים ואם נוכח מנהל רשות הגז כי חלו שינויים בדין, יהיה רשאי לעדכן את התעריף בהתאם.

נכון להיום, נגב גז טבעי היא החברה הראשונה והיחידה מבין חברות החלוקה בארץ, שמפעילה רשת חלוקה בישראל בה זורם גז טבעי לצרכנים. החברה חיברה מפעלים באזורי התעשייה אופקים, נאות חובב וירוחם.

בדברי ההסבר להחלטתה לשינוי התעריף, מציינת הרשות כי בשל היותה חלוצה בתחום, החברה התמודדה ועדיין מתמודדת עם חבלי הלידה של הקמת רשת חלוקת הגז הטבעי בלחץ נמוך, תחום חדש לכל הגורמים העוסקים בו לרבות רשות הגז ומוסדות התכנון. כיוון שכך, החברה נאלצה לשאת בעלויות שלא ניתן היה לצפות או לתכנן בעת הזכייה במכרז, כגון הנחיות ותקנים שנקבעו בישראל לאחר הזכייה וגרמו להוצאות נוספות עבור החברה.

ראוי לציין כי גם לאחר עדכון התעריפים המיועד לנובמבר, יישאר תעריף החלוקה בנגב נמוך (כמחצית) מן התעריף שנקבע באזור המרכז ובאזור חיפה והגליל.

ההצעות והעמדות עבור השימוע יועברו למשרדי הרשות בכתב עד לתאריך 10 באוגוסט. על השולח לוודא את קבלת הצעתו או עמדתו עד המועד האמור.

 

Print Friendly, PDF & Email
גז טבעי חברות החלוקה משרד האנרגיה נגב גז טבעי רשות הגז הטבעי רשת החלוקה תעריף

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

הכשרת מתקינים סולאריים

קורס חדש לתחזוקת מערכות סולאריות. בנו מחלקות חדשות! יש עתיד ארוך טווח.

הקשיבו לבוגרי מכללת תשתיות

קורס יזמים ומפקחים סולאריים

איתור עסק/שרות
חפשו עסק :
אזור החיפוש
חיפוש ברדיוס 20 קילומטרים
רישום למערכת מידע של תשתיות
ארכיון תשתיות – מגזינים
  • מגזין 001 ספטמבר 2010
  • מגזין 002 אוקטובר 2010
  • מגזין 003 נובמבר-דצמבר 2010
  • מגזין 004 ינואר-פברואר 2011
  • מגזין 005 מרץ-אפריל 2011
  • מגזין 006 מאי-יוני 2011
  • מגזין 007 יולי-אוגוסט 2011
  • מגזין 008 ספטמבר-אוקטובר 2011
  • מגזין 009 נובמבר דצמבר 2011
  • מגזין 10 ינואר-פברואר 2012
  • מגזין 11 מרץ-אפריל 2012
  • מגזין 12 מאי-יוני 2012
  • מגזין 13 יולי-אוגוסט 2012
  • מגזין 14 ספטמבר אוקטובר 2012
  • מגזין 15 מהדורה מיוחדת לכנס אילת אילות
  • מגזין 16 יולי אוגוסט 2013
  • מגזין תשתיות 17 דצמבר 2013
  • מגזין 18 אפריל מאי 2014
  • מגזין 19 יולי-אוגוסט 2014
  • מגזין 20 דצמבר 2014
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד