החל מנובמבר 2014 יעמוד תעריף החלוקה לכלל הצרכנים הגדולים והבינוניים באזור הנגב על 0.0711 ש"ל למ"ק, זאת לעומת התעריף כיום העומד על 0.0375 ש"ח למ"ק; הרשות פרסמה החלטה זו להתייחסות ציבורית
רשות הגז מעדכנת את תעריף חלוקת הגז הטבעי בנגב
בתמונה: הנחת צינור גז טבעי – צילום: נתג"ז
רשות הגז הטבעי במשרד האנרגיה מפרסמת שימוע לפני עדכון תעריפי החלוקה לצרכנים בינוניים וגדולים באזור הנגב. על פי עדכון התעריפים שמתכוונת לבצע הרשות, החל מנובמבר 2014 יעמוד תעריף החלוקה לכלל הצרכנים הגדולים והבינוניים באזור הנגב על 0.0711 ש"ל למ"ק, זאת לעומת התעריף כיום העומד על 0.0375 ש"ח למ"ק.
רישיון החלוקה שניתן באזור הנגב לחברת החלוקה נגב גז טבעי בנובמבר 2009, קובע כי כל 5 שנים ייבדקו התעריפים ואם נוכח מנהל רשות הגז כי חלו שינויים בדין, יהיה רשאי לעדכן את התעריף בהתאם.
נכון להיום, נגב גז טבעי היא החברה הראשונה והיחידה מבין חברות החלוקה בארץ, שמפעילה רשת חלוקה בישראל בה זורם גז טבעי לצרכנים. החברה חיברה מפעלים באזורי התעשייה אופקים, נאות חובב וירוחם.
בדברי ההסבר להחלטתה לשינוי התעריף, מציינת הרשות כי בשל היותה חלוצה בתחום, החברה התמודדה ועדיין מתמודדת עם חבלי הלידה של הקמת רשת חלוקת הגז הטבעי בלחץ נמוך, תחום חדש לכל הגורמים העוסקים בו לרבות רשות הגז ומוסדות התכנון. כיוון שכך, החברה נאלצה לשאת בעלויות שלא ניתן היה לצפות או לתכנן בעת הזכייה במכרז, כגון הנחיות ותקנים שנקבעו בישראל לאחר הזכייה וגרמו להוצאות נוספות עבור החברה.
ראוי לציין כי גם לאחר עדכון התעריפים המיועד לנובמבר, יישאר תעריף החלוקה בנגב נמוך (כמחצית) מן התעריף שנקבע באזור המרכז ובאזור חיפה והגליל.
ההצעות והעמדות עבור השימוע יועברו למשרדי הרשות בכתב עד לתאריך 10 באוגוסט. על השולח לוודא את קבלת הצעתו או עמדתו עד המועד האמור.