לפי המדד העולמי לחדשנות קלינטק 2014; אבי פלדמן, מנכ"ל Capital Nature, מזהה חלון הזדמנויות "בו ישראל יכולה להפוך למובילה טכנולוגית עולמית"
ישראל ראשונה בעולם בחדשנות קלינטק
בתמונה: תערוכת קלינטק 2012. צילום: גונן גלין
ישראל, פינלנד וארה"ב מובילות ברשימת תעשיות הקלינטק של העתיד, כך לפי המדד העולמי לחדשנות קלינטק 2014, אשר פורסם על ידי WWF ו-CLEANTECH GROUP. המדד חושף מי הן המדינות בעלות הסיכויים המירביים להוציא תחת ידן מיזמי סטארט אפ מסחריים אשר יובילו את תעשיית הקלינטק העולמית ב-10 השנים הבאות.
מתוך 40 המדינות הכלולות בסקר, ישראל נמצאת בראש הרשימה הודות לדירוג גבוה של ביצועים וחדשנות בתעשיית הקלינטק שלה. "התמיכה הממשלתית בישראל במיזמי קלינטק גדלה, על אף שההכנסות מחברות הקלינטק נשארו נמוכות", כך נכתב בדוח.
פינלנד זכתה במקום השני הודות לניוד של כוחות עבודה לכיוון פיתוח חדשנות תעשיית הקלינטק לצמצום פליטות הפחמן, זאת בנוסף להשקעה של פינלנד בכניסה לשווקים במדינות זרות. ארה"ב הגיעה למקום השלישית בזכות הגידול המהיר בתעשיית הקלינטק שלה, שמשך את השקעות ההון הגדולות ביותר. הדוח מצביע כי סין תשיג בקרוב כמות השקעות הון בתעשיית הקלינטק כמו זו הקיימת בארה"ב.
"הדו"ח שפורסם הינו עדות נפלאה למה שאנו טוענים מזה זמן רב: יש בישראל פוטנציאל ייחודי לפיתוח טכנולוגיות פורצות דרך בתחום הקלינטק וזהו חלון הזדמנויות, שייתכן ולא יחזור על עצמו, בו ישראל יכולה להפוך למובילה טכנולוגית עולמית", מוסר אבי פלדמן, מנכ"ל Capital Nature ויו"ר ועדת הקלינטק של ה-IATI. "אנו רואים בשנים האחרונות התעניינות גוברת של חברות בינלאומיות וגופי השקעה המחפשים בישראל טכנולוגיות בתחומים אלו אשר כבר הגיעו לשלב הבשלות המסחרית".
פלדמן מוסיף כי "מצער שזיהוי זה של היכולות הישראליות בא מבחוץ ושדווקא משרדי הממשלה בישראל אינם מזהים את הפוטנציאל האמור ועל כן התמיכה הממשלתית בפיתוח טכנולוגי, בעיקר בשלבים מתקדמים, ובשילוב של טכנולוגיות ישראליות חדשות במשק החשמל או המים המקומיים הינה כה נמוכה ולא אפקטיבית. חבל שבמדינה בה יש כל כך הרבה פיתוחים חדשניים בתחום זה, החלק היחסי של חשמל מאנרגיה מתחדשת עומד על 1% בלבד".