כך נטען בדוח החדש של הסוכנות הבינלאומית לאנרגיות מתחדשות (IRENA); עוד קובע הדוח כי ניתן להגיע ל-36% של אנרגיות מתחדשות מכלל צריכת האנרגיה העולמית עד שנת 2030
"הכפלת תפוקת האנרגיות המתחדשות בעולם תחסוך כסף ותמנע אסון משינויי אקלים"
"שילוב של 36% אנרגיות מתחדשות בסך הצריכה העולמית היא מטרה אפשרית, ברת הישג כלכלי, אשר תסייע למתן את שינויי האקלים", כך טוענים בסוכנות הבינלאומית לאנרגיות מתחדשות (IRENA).
"העולם ניצב בפני בחירה אנרגטית חשובה", כך נען בדוח חדש שהפיצה הסוכנות בניו יורק לפני כשבוע. עוד נטען בדוח כי יעד של 36% אנרגיות מתחדשות מתוך מיקס האנרגיות הוא אפשרי לביצוע, גם בטכנולוגיות הקיימות כיום, עד שנת 2030 ויתרום למאבק המתמשך בעולם כנגד פליטות הפחמן שגורמות להעלאת הטמפרטורות בכדור הארץ.
הדוח מדגים כיצד ההשקעה הכספית בהרחבת השימוש העולמי באנרגיות מתחדשות תתאזן על ידי חיסכון של כ-740 מיליארד דולר בשנה היוצאים על הזיהום שנגרם מן השימוש הנרחב בדלקים הפוסיליים בעולם.
הכפלת האנרגיות המתחדשות ל-36% תפחית את הדרישה העולמית לנפט וגז בכ-15% ואת הדרישה לפחם היא תפחית בכ-26%. בנוסף, המהלך ימנע זיהום הנגרם מהשימוש בחומרים אלה, את ההוצאות על התחלואה הנובעת ממנו ויעזור להעלאת הביטחון האנרגטי במדינות התלויות כיום בדלקים פוסיליים. המהלך גם ייצר כמיליון מקומות עבודה.
"אנו יכולים להכפיל את השימוש באנרגיות מתחדשות אך איננו צועדים על השביל הזה כרגע. על מנת ליישם את הפוטנציאל של האנרגיות המתחדשות, על כל הממשלות לקחת צעד אחד קדימה מבחינת המאמצים שהן משקיעות בתחום", אמר דולף גילן, מנכ"ל מו"פ של IRENA. דולף מוסיף כי הסוכנות מציעה להתמקד בחמישה נושאים עקרוניים: תכנון ראליסטי אך שאפתני ארוך טווח למעבר למתחדשות; יצירת סביבה עסקית מתפקדת; ניהול היידע הטכנולוגי על אפשרויותיו ופריסה שלהן; הבטחת שילוב אנרגיות מתחדשות לתוך התשתית הקיימת ואיפשור חדשנות.