"האירוע הזה הוא סמן דרך של תחילה של שוק", אמר ארנון מעוז, מנכ"ל תשתיות הבוקר (ה') בפתיחת הכנס; "130 אלף איש בשנה יצרכו אנרגיית ביוגז שתופק ממט"שים" אמר בכנס דוד לפלר, מנכ"ל משרד התשתיות
נפתח כנס ביוגז של "תשתיות" בסינמטק תל אביב
כנס "תשתיות" לענף הביוגז מתקיים כעת (יום ה') בסינמטק תל אביב. "הערך של האירוע היום הוא החלוציות שבו. מהניסיון שלנו בליווי התחום הסולארי ותחום ההתייעלות האנרגטית, האירוע הזה הוא סמן דרך של תחילה של שוק", אמר ארנון מעוז, מנכ"ל תשתיות, לבאי הכנס. "הכנס הזה הוא הבסיס של העשייה בתחום הביוגז ולכן לקחנו אחריות לאירוע. תפקידנו לקשר בין הרגולטור ליזמים בכדי לקדם את התחום".
תחום הביוגז משרת גם אידאולוגיה סביבתית וגם ייצור של כלכלה בישראל. יש פה שילוב של שוק שיכול לפרוץ דרך. זה נמצא מתחת לאף ועוד מעט לא נריח את זה", אמר מעוז לאולם המלא ביזמים, חברות ואנשי ממשל הקשורים לתחום. הכנס נערך בשיתוף איגוד החברות לאנרגיה ירוקה בישראל, השלטון המקומי והתאחדות התעשיינים ויידונו בין היתר הנושאים הבאים: רגולציה וסטטוריקה עד לשלב קבלת התעריף; הנדסה וטכנולוגיות ייצור חשמל מגזי מתאן; מימון ומודל עסקי של מתקן ביוגז; סוגי התחנות – עירוניות קיבוציות ותעשייתיות; מיקוד ברפתות ושיטת פעולה והקמה לתחנות באזור מחלק חשמל היסטורי וציוד ותחזוקה של תחנות ביוגז.
מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה, דוד לפלר, פתח את הכנס והציג את מהפכת הפסולת בישראל. "האמירה היא לא יומרה אלא מציאות שקורית בשטח ונובעת מפעילות במישור העסקי", אמר לפלר וסיפר כי המשרד מוביל מהלכים שמקדמים את הטיפול מפסולת עירונית כיום ובהמך גם בפסולת חקלאית.
"ישראל נמצאת במקום נחות מאוד מבחינת מיחזור הפסולת. לצערנו רוב רובה של הפסולת הולך להטמנה", הטיפול התרמי, והביומסה בכלל זה, חשוב כחלק מפיתרון הבעיה ומניעת הטמנה, הסביר לפלר. בראש ובראשונה יש להפחית את הצריכה – זה הדבר הטוב ביותר. שימוש חוזר כשאפשר הוא גם בעדיפות גבוהה.
המשרד תומך במתקנים בהקמת מט"שים והשקיע 212 מיליון שקל בנושא. "נגיע למצב שהמתקנים יטפלו ב-4,600 טון פסולת מופרדת ביום. צריכת חשמל של 130 אלף איש בשנה מהאנרגיה שתופק מהמתקנים שיוקמו. בין יעדי המשרד שהציג לפלר: הפרדת 2.5 תושבים שמפרידים פסולת במקור (כיום היא מתבצעת אצל כמיליון תושבים) וחמישים אחוז מיחזור. הפקת 10% אנרגיה מפסולת והפרדה של 60% פסולת יבשה.