בחברות "סולארפאוור" ו"הבדולח" טוענים כי המערכת מייתרת את הצורך בניקוי ידני של שדות ה-PV הקרקעיים
לראשונה בישראל: מערכת ייעודית לניקוי שדות סולאריים קרקעיים
בתמונה: מערכת השטיפה החדשנית. צילום: סולארפאוור
לראשונה בישראל: מערכת ייעודית לניקוי שדות סולאריים קרקעיים הוצגה היום (ג') בפרדסיה. המערכת מורכבת מרכב זחלילי עליו מותקן רובוט שטיפה. יצויין כי נכון להיום, הפתרון היחיד בישראל לניקוי שדות PV קרקעיים הינו ידני.
המערכת הוצגה בחצר משרדי חברת סולארפאוור בפרדסיה, באירוע בו נכחו לקוחות החברה שברובם הינם גופי השקעה ואחזקה של פרויקטים סולאריים קרקעיים. סולארפאוור נותנת שירות ותחזוקה לפרויקטים בישראל בהיקף כולל של 35 MW. בתוך שירותי התחזוקה ניתנים שירותים של בדיקת המערכות, טיפול שוטף, ניטור וניקיון. חברת הבדולח ואבן שוהם מספקת לסולארפאוור את שירותי הניקיון לפאנלים כקבלן משנה כבר למעלה משלוש שנים, המוצר החדש שיושק היום נועד לתת מענה לניקוי מערכות קרקעיות.
הכלי החדש פותח בחברת הבדולח ביחד עם מפעל באיטליה מזה למעלה משנתיים וזכה לקבל תואר של פטנט רשום בינלאומי. חברת הבדולח הינה היבואן הרשמי והבלעדי בישראל לשימוש בכלי שאושר על ידי משרד התחבורה. מן החברה נמסר כי "הבדולח רכשה 3 כלים בהשקעה גדולה מאוד כדי לתת מענה בזמן קצר לשטיפת שדה סולארי. התועלת מביצוע העבודה על ידי הכלי היא קיצור זמן השטיפה והגדלת התפוקה וההכנסה ליזמי הפרויקטים כתוצאה מביצוע העבודה בזמן קצר. לדוגמה: המיכון יכול לבצע ניקוי של 3 מגה-ואט ב-24 שעות. דהיינו, ניקוי שדה סולארי של 5 מגה-ואט יכול להסתיים תוך 48 שעות עבודה. המחיר שחברת הבדולח תציע לחברות על ידי המיכון יחסוך להם כ-30% מהמחיר אותו משלמים עבור עבודה ידנית כך שזה יחסוך ליזמי הפרויקטים אלפי שקלים לכל שטיפה".
אלון תמרי, מנכ"ל סולארפאוור מוסר כי "מעל 11 שנה שאנו עוסקים בכל ההיבטים של מערכות סולאריות, ופועלים להביא את המוצרים החדישים ביותר בשוק, כמו הפרויקט הנוכחי המשותף לחברת הבדולח. מדובר בפתרון הראשון מסוגו בישראל ומהחדשנים בעולם. ביכולתו של שיתוף פעולה זה להגדיל את היכולת שלנו לתת שירותים ללקוחות ושדות סולאריים נוספים".
הפאנלים נשטפים במים ללא קורוזיה, אבנית, חיים ביולוגיים וסיליקה, הנמצאים במי הרשת שבנגב והערבה ומזיקים למערכות הסולאריות. סינון המים לצורך שטיפת הפנלים מבוצע על ידי מכשיר המסנן את המים בשיטה של אלקטרוליזה חשמלית ובשילוב אוסמוזה, פטנט רשום בינלאומי של חברת U.E.T. בישראל סינון המים בשיטה זו הוכח כמספק את התוצאה הטובה ביותר.
נו באמת…לראשונה בישראל?
יש מערכת רובוטית המותקנת בקטורה ומנקה באופן אוטומטי לחלוטין שדה של 5 מגה וואט….http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000938154#fromelement=article_footer
גם לחברת bsi שבכרמיאל ישנו פטנט יחודי חומצה אורגנית לחידוש מצברי פריקה עמוקה .. ראו איפוא הם היום ? כן חובות של מיליונים וקליינטים עצובים …