סטפן בורגס אמר את הדברים במהלך סיור שנערך אתמול (א') במפעלי כיל בסדום לראש ממשלת מחוז סקסוני-אנהאלט מגרמניה
מנכ"ל כיל: "נשקיע עד 10 מיליון דולר במפעל החברה בגרמניה"
.בתמונה: ראש ממשלת מחוז סקסוני-אנהאלט מגרמניה ד"ר ריינר האסלוף ומנכ"ל כיל סטפן בורגס
ראש ממשלת מחוז סקסוני-אנהאלט מגרמניה, ד"ר ריינר האסלוף, שנמצא בסיור בן שבוע בישראל, סייר אתמול (א') עם מנכ"ל כיל סטפן בורגס במפעלי ים המלח ובאתרי תרכובות הברום.
לכיל מוצרים תעשייתיים ממפעל בגרמניה לייצור מעכבי בעירה על בסיס זרחן המשמשים לשוק הבניה, ריהוט, רכב ואלקטרוניקה. בנוסף מיצרים במפעל שפועל כבר עשרות שנים בביטרפלד, מוצרים על בסיס זרחן לשוק החקלאות ולתחום הפארמה.
ראש ממשלת מחוז סקסוני-אנהאלט מגרמניה, ד"ר ריינר האסלוף אמר בסיור שקיים כי "אנחנו עובדים בצורה טובה מאוד ביחד עם כיל במחוז סקסוני-אנהאלט ואנחנו נשמח ששיתוף פעולה זה יימשך. מיקומו של המפעל בביטרפלד מאפשר שינוע אופטימלי, אנשי מקצוע מיומנים ותשתית מדעית מפותחת. כל אלו מהווים הזדמנות מצוינת להתרחבות וחדשנות".
מנכ"ל כיל סטפן בורגס הודה בסיור לראש ממשלת מחוז סקסוני-אנהאלט על ביקורו במפעלי כיל, וציין ש"כיל היא חברה אשר פועלת בשווקים הגלובליים ופרושה בחמש יבשות ברחבי העולם. כיל כורה חומרי גלם והופכת אותם בעזרת ידע וחדשנות למוצרי המשך מתקדמים המספקים צרכים חיוניים של האדם בשווקי החקלאות, המזון והחומרים המתקדמים".
בורגס הוסיף כי "הפעילות הרחבה של כיל בגרמניה בתחום מוצרים מצילי חיים תורמת לכלכלת גרמניה ולתעסוקה במחוז סקסוני-אנהאלט. במסגרת הרחבת פעילותנו הגלובלית, תשקיע כיל עד כ- 10 מיליון דולר במפעל החברה בביטרפלד, הממוקם במחוז סקסוני- אנהאלט, גרמניה. פעילות זו לא היתה מתאפשרת ללא תמיכה ושיתוף פעולה של ממשלת גרמניה בכלל ומחוז סקסוני- אנהאלט בפרט. אני מקווה שביחד נוכל גם למצוא פתרון להפחתת מחיר האנרגיה לתעשייה בגרמניה שתאפשר לכיל להשקיע ולהרחיב עוד את פעילותה. בנוסף, שמנו לעצמנו מטרה לייעל את פעילותה של כיל בין היתר, במציאת שימושים נוספים לחומרים מתקדמים כגון ברום ומוצרים מבוססי זרחן שאנו מייצרים בביטרפלד. אני סמוך ובטוח כי גרמניה עם הידע הרב והניסיון התעשייתי שלה, תהיה שותפה פעילה בפיתוחים שכאלו."