היקף העסקה בין הצדדים מגלם שווי פעילות של כ-50 מליון שקל; היקף ההכנסות של סולארית דוראל הוא כ-20 מיליון שקל בשנה
אוצר התיישבות היהודים רוכשת 50% מחברת "סולארית דוראל"
בתמונה: דורי דודוביץ’, מנכ"ל סולארית דוראל. צילום: שרון כהנא
דירקטוריון אוצר התיישבות היהודים אישר אתמול (ג') את רכישת 50% ממניות חברת "סולארית דוראל", אחת החברות הוותיקות והגדולות בישראל בתחום האנרגיה הסולארית. היקף העסקה בין הצדדים מגלם שווי פעילות של כ-50 מליון שקל וכן התאמות בתמורה בגין עמידה ביעדי תפוקה וייצור חשמל סולארי. עוד הוסכם בין הצדדים, כי המוכרים ימשיכו לנהל את החברה המשותפת.
חברת "סולארית דוראל" הנמצאת בבעלות פרטית של דורי דודוביץ ואלון קסל היא אחת מחברות האנרגיה הסולארית הוותיקות והגדולות בישראל. היקף הפעילות של החברה בשנים האחרונות הינו כ-250 מליון שקל והחברה נהנית מהיקף הכנסות שנתיות של כ-20 מליון שקל. "אוצר התיישבות היהודים" הינה חברה ציבורית הנסחרת בבורסה בתל אביב ושווי השוק שלה כ-800 מיליון שקל. החברה מחזיקה בכ-5% ממניות בנק לאומי ונשלטת על ידי ההסתדרות הציונית העולמית.
בבעלותה של "סולארית דוראל" עשרות מערכות סולאריות בגודל של 50 קילו-ואט המחוברות לרשת החשמל במסגרת ההסדרה התעריפית לשימוש עצמי והעברת עודפי חשמל לרשת החשמל הארצית. כמו כן, בבעלות החברה 17 מערכות סולאריות בינוניות, בהיקף כולל של כ-10 מגה-ואט המחוברות אף הן לרשת החשמל וזאת במסגרת ההסדרה למתקנים בינוניים.
מרבית המערכות הסולאריות שבבעלות "סולארית דוראל" הוקמו בעשרות קיבוצים, בפריסה כלל ארצית, מיטבתה וסמר בדרום, כרמיה ועלומים בנגב המערבי, מירב ומעלה גלבוע על רכס הגלבוע ועד לקיבוץ אלרום בצפון רמת הגולן. המתקנים כולם, לרבות המתקנים הבינוניים, הוקמו על גגות.
דורי דודוביץ, מנכ"ל "סולארית דוראל" אמר כי "ההשקעה של אוצר התיישבות היהודים בחברתנו, הינה החותמת הרשמית להצלחת המפעל הסולארי שלנו שצלח את הקשיים הרבים שליוו את תהליכי ההקמה והייזום בענף האנרגיה הסולארית בישראל. בזכות המקצועיות, הנחישות וההתמדה המנחים אותנו בפעילותינו העסקית, אנו היום קוצרים את הפירות מפעילות ארוכה, שמבוססת על מוטיבים כלכליים המשלבים חזון אקולוגי ירוק שתורם למדינה ולסביבה".
מנכ"ל אוצר התיישבות היהודים, ראובן גרסטל הסביר כי בחברתו "מאמינים ביצירת ערך כלכלי הנשען על תזרים מזומנים מובטח לתקופה ארוכה ומצאנו זאת בעסקאות המשותפות שלנו עם סולארית דוראל בע"מ. העסקאות שביצענו בעבר עם סולארית הוכיחו כי מדובר בחברה שעומדת בהתחייבויות שלה, מקימה פרויקטים ברמה הגבוהה ביותר ואשר משלבת בין השקעה סביבתית להשקעה בפריפריה".
אוצר התיישבות היהודים יוצגה בעסקה על ידי עו"ד רועי נבות ממשרד אלרואי קנבל ואילו סולארית דוראל, יוצגה על ידי עו"ד ארז לבנון ממשרד לבנון-אקוניס-דורון ומשרד רו"ח נחומובסקי – שטיינברג.
כל הכבוד דורי ואלון הקמתם חברה לתפארת