מוטי סיגל מחברת IEOptimised, המשמש כיועץ לרשות הגז הטבעי: "אנו רוצים לראות שיתוף פעולה עם סוכנויות זרות על מנת ליצור הכשרות של עובדים בתעשיית הגז הטבעי"
יועץ של רשות הגז הטבעי: יש להכשיר כ-700 עובדי גז טבעי למפעלים עד שנת 2020
בתמונה: מוטי סיגל מחברת IEOptimised בוועידת גזטק. צילום: גונן גלין
לצורך הסבת מפעלים לעבודה על גז טבעי יש להכשיר להערכתנו כ-700 עובדים לתחום עד שנת 2020 – כך אמר מוטי סיגל, מחברת IEOptimised, המשמש כיועץ בענייני גז טבעי לרשות הגז הטבעי, בוועידת GASTECH ISRAEL 2014 שנערכה השבוע בסינמטק תל אביב.סגל תיאר את שיתוף הפעולה בין רשות הגז הטבעי לבין משרד הכלכלה הנוגע לתוכניות להכשרת ואימון כוח האדם הדרוש לתפעול הקטע הפנים מפעלי.
"כולנו מודעים לכך שעשרות מפעלים צפויים להיות חוברים לצנרת הגז הטבעי בשנים הקרובות. על פי הערכותינו יש צורך בהכשרה של כ-700 עובדים עד שנת 2020 לצורך ביצוע הסבת המפעלים לשימוש בגז טבעי", אמר סיגל. "הפילוסופיה התפעולית בישראל היא שלא צריך להמציא את הגלגל מחדש, אך יש לנסח את הרגולציה והדירקטיבות השונות בהתאמה לתנאים בישראל".
"אנו, רשות הגז הטבעי, משרד התשתיות, האנרגיה והמים ומשרד הכלכלה החלטנו כי אנו זקוקים לגופים זרים שישתפו איתנו פעולה בתהליך ההכשרה של כוח האדם .מדוע אנו צריכים סוכניות זרות? הגז הטבעי הוא חדש בישראל והיידע המקומי לא מספיק לסטנדרטים בינלאומיים. אנו רוצים לראות שיתוף פעולה עם סוכנויות זרות על מנת ליצור הכשרות של עובדים בתעשיית הגז הטבעי. ההתקשרות תהיה לפחות שנתיים".
אנו מחפשים גופים שעומדים בתקנים הבינלאומיים ויכולים לשתף פעולה עם הגורמים הישראליים העוסקים בהכשרות עובדים ברמה אקדמית או ברמה טכנית כאשר החלוקה היא לשתי רמות של הכשרה: הראשונה היא להכשרה של מפעילי גז טבעי וצפויה להמשך כ-150 שעות אקדמיות והשניה המיועדת להכשרת טכנאי גז טבעי וצפויה להימשך כ-250 שעות אקדמיות. אתגר נוסף הוא השפה, מאחר וכיום לא קיימת מערכת הדרכה בעברית וצריך יהיה לפתח זאת.
"כוח האדם שיוכשר יצטרך לדעת לטפל בנושאים כגון הפחתת הלחץ בצינורות הגז במעבר מרשת החלוקה למערכת האספקה המפעלית וכן בנושאי הבטיחות והתפעול היעיל של המערכות המפעליות. בכל אחד מבתי הספר להכשרה של כוח האדם נדרוש גם הדרכה מעשית בשטח".