ממשלת אוסטרליה יזמה תוכנית להתקנת מיליון מערכות סולאריות בבתי מגורים ביבשת, בנוסף למיליון המותקנות כבר היום
זריקת אנרגיה לענף הסולארי באוסטרליה
אם יש משאב שלא חסר באוסטרליה הרי הוא אנרגיית שמש. בבירת אוסטרליה המערבית, פרת', יש בממוצע 8 שעות שמש ביום, ובשיא הקיץ מספר שעות השמש מגיע ל-11. זו אחת הסיבות שאוסטרליה מובילה במספר הבתים בעלי המערכות הסולאריות.
ביותר ממיליון בתי מגורים במדינה מותקנות מערכות סולאריות, מה שאומר שבכל אחד ויותר מעשרה בתים, מותקנת מערכת שכזו – נתון שלדברי פרופסור מרטין גרין מאוניברסיטת ניו סאות' ווילס, רק יפן יכולה להתחרות בו.
העלייה הגדולה בחמש השנים האחרונות במספר הבתים בהם הותקנו פאנלים סולאריים נובעת מכמה סיבות כמו עליית חשבונות החשמל, ירידת מחירי הפאנלים, עלייה במודעות הסביבתית ותשלומים נדיבים עבור כל יתרת חשמל המוזרמת מנכסים אלה לרשת החשמל.
עבור הסוחרים והחברות הקטנות שממשיכות לשלוט בהתקנות המערכות הסולאריות, היו אלה שנים רווחיות.
אולם, ממשלת אוסטרליה ממשיכה באופן עקבי להוריד את תעריף המינימום שהיא נותנת בעבור חשמל לא מנוצל והדרישה להתקנת מערכות סולאריות ירדה למרות שמספר המתקינים המורשים בענף עלה.
עם כ-4,500 מתקינים אשר רודפים אחר פרנסה ברחבי היבשת, ישנם קולות הטוענים שהרווחים קיבלו תספורת משמעותית כשהמתקינים הורידו מחירים בכדי לזכות בעבודות.
"זה היה רווחי, אבל עכשיו המכירות אינן מה שהיו", מספר בעלים של חברת התקנות, "עכשיו אתה עומד מול המחיר הזול של המתחרים ואומר לעצמך: 'וואו, איך הם עושים את זה תמורת סכום כזה?'"
זריקת אנרגיה מחודשת לענף עשויה לספק ממשלת אוסטרליה בעתיד הקרוב, כאשר תודיע על הפרטים הסופיים של התוכנית הצפויה שלה ל'מדיניות מיליון הגגות הסולאריים'. מדובר ביוזמה להתקנת עוד כמיליון מערכות סולאריות בבתי מגורים.
על מנת לסייע למטרה זו לקרום עור וגידים, מתכוונת ממשלת אוסטרליה להעניק לבתי אב בעלי הכנסה נמוכה הנחה של 500 דולר אוסטרליים בהתקנת מערכת סולארית. כחלק מהתוכנית מתכוונת הממשלה שבכל שנה מעשר השנים הבאות, יותקנו מערכות פוטו-וולטאיות בכ-100,000 בתים. עדיין לא ניתן לדעת אם למהלך זה תהיה היכולת לאזן את הענף ולהתמודד מול הירידה בתעריף המינימום של החשמל הסולארי.
ריצ'רד קיטלי, בעלים של חברת התקנות בסידני, אומר שענף ההתקנות כבר זמן רב נתון לגחמות מדיניות הממשל ושבחלק מן הזמנים המדיניות הייתה נדיבה באופן קיצוני ובזמנים אחרים מגבילה למדיי.
מתקינים אחרים מקווים כי מחירי הפאנלים המגיעים ברובם מסין, יוסיפו לרדת וייאפשרו להם להוריד מחירים ולשמור על רווחים זהים פחות או יותר.
כיום, המחיר הממוצע להתקנת מערכת סולארית בבית פרטי באוסטרליה נע בין 6,000 ל-10,000 דולר אוסטרלי.
ורק במדינת ישראל שטופת השמש, אין תמריצים ולא מעודדים הקמת מערכות סולאריות על גגות בתים. בושה!!!