לפי המחקר ערב הסעודית בדרכה להיות המנהיגה בתחום, עם 23,900 מגה-וואט שמתוכננים לתחום האנרגיה המתחדשת
מחקר חדש: 50 מיליארד דולר יושקעו באנרגיה סולארית במזרח התיכון ובאפריקה עד 2020
דו"ח שפורסם על ידי חברת MEED Insight, בשיתוף עם איגוד התעשיה הסולארית במזרח התיכון Middle ) MESIA East Solar Industry Association), מכריז כי פרויקטים חדשים של עד 37,000 מגה-וואט של אנרגיה סולארית, רוח ומים (אנרגיה הידרואלקטרית) צפויים להירקם עד סוף העשור, מהם 12,000-15,000 מגה-וואט יהיו של אנרגיה סולארית.
לפי הדו"ח תרומת האנרגיה הסולארית למיקס האנרגיה תשתנה באופן דרמטי על פני שבע השנים הבאות, זאת ככל שממשלות יאמצו את האנרגיה המתחדשת בזמן של גדילה מהירה בדרישה לאנרגיה ועומס גובר על מקורות אנרגיה פוסיליים קיימים. התפוקה הסולארית באזור תוכל לגדול עד ל-15,000 מגה-וואט עד סוף 2020, שיתחלקו באופן שווה בין תחום ה-PV (פוטו-וולאטי) ותחום ה-CSP (אנרגיה סולארית מרוכזת – concentrating solar power). אם התוכניות הנוכחיות יתממשו ההשקעה הישירה המוערכת בפרויקטים של אנרגיה סולארית, לא כולל השקעות של הפצה ומסירה, יגיעו לסכום של כ-50 מיליארד דולר.
"הפוטנציאל הגדול ביותר בשוק הסולארי הוא באזור ערב הסעודית. במסמך שפורסם בה לאחרונה בנוגע לאנרגיה מתחדשת נאמר כי יותקנו 23,900 מגה-וואט של אנרגיה מתחדשת עד 2020", אמר אד ג'יימס, ראש חברת MEED וכותב הדו"ח. "מרבית האנרגיה המתחדשת שתותקן תהיה בפועל פרויקטים של CSP ו-PV. אם תממש את תוכניותיה ערב הסעודית תהיה אחת היזמות הגדולות בתחום האנרגיה הסולארית, לא רק באזור – בעולם".
בזמן שערב הסעודית נכונה להפוך להיות המנהיגה הבלתי מעורערת של התחום הסולארי באזור, מספר מדינות נוספות שמו לעצמן מטרות שאפתניות. מרוקו, מצרים ואלג'יר מתכננות להתקין לפחות 1,500 מגה-וואט, 1,800 מגה-וואט ו-3,000 מגה-וואט, בהתאמה.
בכדי להשיג את היעדים הללו כל מדינה תידרש לעבוד קשה ולהבטיח מסגרות רגולציה נכונות כמו גם תנאים קיימים על מנת למשוך את ההשקעות הדרושות. "כרגע, חסרה גישה מגובשת לפיתוח תעשייה של אנרגיה מתחדשת", אמר ג'יימס. "ממשלות צריכות לספק את התמריצים הפיננסיים והרגולטורים כסבסוד באמצעות תעריף החשמל (feed-in tariff), נט מיטרינג והקלות מס בכדי למשוך השקעות ולהגדילן. בזמן שישנן ראיות כי אכן כך קורה, יש צורך בהאצה והגברה אם אכן רוצים להגשים את היעדים השאפתניים של 2020".