בזאת מצטרפים מפעלי ים המלח ליתר מפעלי כי"ל שבנגב המחזיקים בסכסוכי עבודה; חשש העובדים: תוכנית ההנהלה להתייעלות בחברה עשויה לכלול גל פיטורים
בתמונה: מאיר בביוף, יו"ר ההסתדרות במרחב הנגב וארמונד לנקרי, יו"ר מועצת העובדים של מפעלי ים המלח
עובדי מפעלי ים המלח של כי"ל הכריזו על סכסוך עבודה
סכסוך עבודה במפעלי ים המלח של כי"ל אושר ביום חמישי האחרון על-ידי ההסתדרות במרחב הנגב. בזאת מצטרפים מפעלי ים המלח לשאר מפעלי כי"ל שבנגב המחזיקים גם הם בסכסוכי עבודה בעקבות תוכנית ההתייעלות שיזמה הנהלת מפעלי כי"ל ושנעשית ללא תיאום עם נציגות העובדים והוועדים.
לפני כשלושה חודשים החלה הנהלת כי"ל להפיץ בקרב הנהלות המפעלים ים המלח, מגנזיום, תרכובות ברום, מפעלי תובלה, פריקלאס ורותם אמפרט, את התוכנית "גראונד זירו", תוכנית ההתייעלות של החברה לשנה הקרובה. ההנהלות בכל מפעלי כי"ל שבדרום כינסו את ועדי העובדים באותה השעה, כל ועד במפעלו, בכדי לחשוף את תוכנית החברה לשנה הקרובה. עיקרי תוכנית "גראונד זירו", כפי שהיא מכונה על-ידי הנהלת כי"ל, מדברת על שינויים קיצוניים במצבת כוח האדם במפעלים, במשמרות, במטות ועוד. משמעות הדבר עבור העובדים: חשש לפיטורים המוניים בכל מפעלי כי"ל שבדרום הארץ.
ארמונד לנקרי, יו"ר מועצת העובדים של מפעלי ים המלח, אמר כי "תוכנית "גראונד זירו" מדברת על בנייה מחדש של כל מפעלי כי"ל מתוך כוונה להפוך את החברה לרזה יותר כדי שיהיה יותר קל להעביר אותה לחו"ל או למכור אותה. כפי שנאבקנו במכירת החברה ל'פוטאש' לפני מספר חודשים, נאבק במטרה הסמויה של ההנהלה".
מאיר בביוף, יו"ר ההסתדרות במרחב הנגב מסר כי "כל פגיעה בעובדי כי"ל היא פגיעה בנגב. לכן, מתוך דאגה לעתיד הנגב, עלינו להבטיח שלא יתרחשו במפעלים אלו פיטורים המוניים ובוודאי שללא תיאום עם ועדי העובדים והנציגות במפעלים. במידה וההנהלה תחליט לבצע את תוכנית "גראונד זירו" כפי שהיא, כאשר הוועדים וההסתדרות לא שותפים לקבלת ההחלטות ודבר לא נעשה בכדי לשתף אותם, אנחנו נאבק בהם בצורה הכי קשה שיש. נאגד את כל הוועדים של כי"ל, את כל ועדי הדרום ונצא למאבק ברמה הלאומית בעניין".