פי.אס.פי, שותפות של שיכון ובינוי וחברת אלקטרה, תקים תחנה לאנרגיה שאובה בגלבוע, בהספק של 300 מגה-ואט ובעלות של כ-1.5 מיליארד שקל
פי.אס.פי חתמה על הסכמי מימון להקמת ותפעול תחנת הכוח בגלבוע
פי.אס.פי השקעות חתמה היום (א') על הסכם למימון, תכנון, הקמה, תפעול ותחזוקה של פרויקט אנרגיה שאובה בגלבוע, כך עולה מדיווחי הבורסה. פי.אס.פי היא שותפות של שיכון ובינוי וחברת אלקטרה והיא הזכיינית של הפרויקט בעל ההספק של 300 מגה-ואט ועלות הקמה משוערת של כ-1.5 מיליארד שקל. הקמת הפרויקט צפויה לארוך 4 שנים אשר אחריהן תפעיל החברה את הפרויקט במשך 20 שנה.
הסכמי המימון לפרויקט נחתמו בין הזכיינית בפרויקט, פי.אס.פי, לבין בנק לאומי לישראל, מגדל חברה לביטוח, הראל חברה לביטוח, כלל ביטוח ועמיתים קרנות הפנסיה הוותיקות, אשר התחייבו להעמיד אשראי לפרויקט בהיקף כולל של עד כ-1.8 מיליארד שקל. השלמת הסכמי המימון והעברת התשלום הראשון על ידי הגופים המממנים כפופים להתקיימותם של מספר תנאים לרבות אישור רשות החשמל. שירותי התפעול והאחזקה בפרויקט יינתנו על ידי חברת אלסטום הידרו הצרפתית.
אגירה שאובה היא טכנולוגיה העושה שימוש בתעריפי החשמל הזולים במשך הלילה לצורך שאיבת מים ממאגר תחתון והפנייתם למאגר עליון. בשעות ביקוש השיא לחשמל, המים מוזרמים מהמאגר העליון למאגר התחתון ומפעילים טורבינות לייצור חשמל. בכך למעשה מנוצל השפל בביקוש החשמל בשעות הלילה לטובת ייצור חשמל בשעות השיא וכתוצאה מכך מסייעת תחנת הכוח מבוססת האנרגיה השאובה להקלה בעומס על רשת החשמל הארצית. הפרש הגבהים בין שני מאגרי המים שיוקמו במתקן בגלבוע יהיה 574 מטרים.
מוזר, זה כלכלי ? מה הדלתא? מתי יחזיר את ההשקעה עוד 200 שנה?
איך זה יכול להיות?