"בקרוב תפתח מכסה של 100 מגה-וואטים נוספים להסדר מונה נטו, לטובת מי שלא הספיק להירשם למכסות הקודמות", אמר מנכ"ל טיב סולר, דרור ונונו, בכנס תעשייני הצפון
כנס תעשייני הצפון: היקף מערכות מונה נטו שיותקנו ב-2014, גדול משמעותית מכל מה שהותקן מאז 2008
בתמונה: דרור ונונו, מנכ"ל טיב סולאר, בכנס תעשייני הצפון. צילום: גונן גלין
"כולם חולמים לפעמים להיות חברת החשמל ולהיפטר מחשבונות החשמל. הפיתרון הסולארי מאפשר להיפטר מהחשבונות הללו במסגרת הסדרת מונה נטו", אמר מנכ"ל טיב סולאר, דרור ונונו, בכנס תעשייני הצפון של תשתיות שנערך בחיפה בשבוע שעבר.
"רוב היושבים כאן בחנו את הנושא הסולארי של מערכות עסקיות ואולי אפילו בינוניות ", פנה ונונו לתעשיינים בכנס, "וחלק לא קטן הצליח להיתקע באי אלו שלבים. חשוב להבהיר שלא רק על הגז הטבעי לבדו נוכל להתקיים. יש לנו אנרגיה משמעותית מהשמש. התעריפים עודכנו והם עלו ובקרוב תפתח מכסה של 100 מגה-וואטים נוספים להסדר מונה נטו, לטובת מי שלא הספיק להירשם למכסות הקודמות".
"מונה נטו היא הסדרה מהפכנית שיצאה לדרך ביוני 2013", מספר ונונו, "מדובר במערכת ייצור חשמל לצריכה עצמית. במסגרת ההסדר יינתנו מכסות בהיקף כולל של 400 מגה-וואט לשימוש עצמי, כשהחוזה הוא למשך 20 שנה. אתה מקים את המערכת ואת החשמל שאתה מייצר בשישי ושבת או בתקופות פחות פעילות של המפעל אתה יכול לצבור כקרדיט למשך שנתיים. הצבירה היא על פי תעו"ז – כל קילו וואט שמיוצר במפעל ביולי אוגוסט בשעות השיא יחסוך 1.52ש"ח בעלות החשמל שצורך המקום".
"אין כאן תיחום של זמן ומעבר לכך ניתן להעביר קרדיטים: אם יש לך מרכז לוגיסטי ומרכז ייצור ותחנת שינוע, ניתן להעביר את הקרדיט של החשמל ממקום אחד למשנהו, עובדה שמאפשרת גמישות רבה מאד", מוסיף ונונו.
"כמה זה עולה לנו? במתח נמוך אני יכול לייצר קילו-וואט לשעה ב-58 אגורות, ובמתח גבוה ב-49 אגורות. במהלך תקופת החזר ההלוואה, שהיא 6-8 שנים בממוצע, אפשר לרדת עד לעלות של 45 אגורות, ובתום תקופת ההחזר העלות מגיעה עד ל-7 אגורות לקוט"ש, כשהיא כוללת רק את עלויות ההחזקה והגיבוי. הפיתרון הסולארי יכול לצמצם את עלויות החשמל ב-85%.
"לפני 3-4 שנים המערכות היו מאד יקרות, כמיליון עד 1.2 מיליון ש"ח, אבל התעריפים ירדו כמעט ב-80%, מה שמוריד את העלויות לכדי 300 אלף ש"ח. כמות התקלות בתחום הסולארי היא מאד נמוכה ושולית לחלוטין. התשואה היא דו ספרתית וכוללת הגנה מבחינת עליית מחירי החשמל.
"כל 10 מ"ר יכול לייצר קילו וואט אחד. אם ניקח לדוגמה מפעל ששטח גגו עומד על 2000 מ"ר, הוא יוכל לייצר 200 קילו-וואט. ההסדר מאפשר לו לחסוך בעלות צריכת החשמל כ-200 אלף ש"ח בשנה.
"צריך למצוא את הדרך לשלב בין הטכנולוגיות החדשות: התייעלות אנרגטית עם גז טבעי ואנרגיה סולארית יחד", סיכם ונונו והוסיף כי "בשנת 2014 היקף המערכות שיותקנו גדול משמעותית מסך כל ההתקנות מאז 2008, אז התחילו בהתקנת המערכות בארץ".