מתוך שטח בריכות המלח בעתלית ובאילת הכולל כ-2,000 דונם. החברה להגנת הטבע: "הבריכות ניצלו"
הפסד לתעשיות המלח של שרי אריסון: יוכלו לבנות "רק" על 140 דונם
בריכות המלח בעתלית ניצלו: 10 שנים אחרי הגשת הבג"ץ בעניין, חתמה מנכ"לית משרד האוצר, יעל אנדורן, על ביטול עסקת קרקעות בריכות המלח בין רשות מקרקעי ישראל לחברת תעשיות המלח, בבעלות קבוצת אריסון.
החלטת משרד האוצר היא מכה לחברות המלח של קבוצת אריסון. על פי ההחלטה תעשיות המלח של אריסון יקבלו "רק" כ-140 דונם לבנייה למגורים, מתוך שטח בריכות המלח הכולל כ-2,000 דונם. שטח בריכות המלח בעתלית הוא כ־1,300 דונם ושטח בריכות המלח באילת הוא כ־700 דונם.
את העתירה נגד הסכם הקרקעות בין רשות מקרקעי ישראל לבין חברת תעשיות המלח, כיום בבעלות קבוצת אריסון, הגישו בשנת 2003 החברה להגנת הטבע, התנועה לאיכות השלטון והקשת הדמוקרטית, בעקבות קידום תוכנית לשינוי הייעוד של בריכות מלח בעתלית ובאילת לייעוד של מגורים ותיירות. בחברה להגנת הטבע הסבירו אז כי אזור בריכות המלח בעתלית מהווה אתר טבע מהחשובים והמרשימים ביותר בישראל.
עו"ד חגית הלמר, באת כוח של החברה להגנת הטבע, שהגישה את העתירה המקורית של החברה להגנת הטבע לבג"ץ, אמרה בתגובה לחתימת מנכ"לית האוצר: "באישור שנתן משרד האוצר, הוא הביא לסיומה של סגה ארוכה ומפותלת הנוגעת לעיסקת בריכות המלח, שתחילתה עוד בשנות ה-90. החברה להגנת הטבע עתרה לבג"ץ לפני עשור נגד העיסקה, בגין משמעויותיה הציבוריות, הסביבתיות והתכנוניות הקשות. עיסקת בריכות המלח נתנה לידי חברות המלח הטבות מפליגות, בשיעורים כלכליים זועקים בחוסר סבירותם, ונתנה להן דריסת רגל בשטחים ערכיים בעתלית, מבלי שבכלל הייתה להן זכות לקבל דריסת רגל שכזו".
"חתימת האוצר מסירה מעל השולח עhסקה שכלל לא הייתה ראויה לדיון ואישור ורוויית פגמים מנהליים חמורים. ביטול עסקת בריכות המלח מסירה את חרב הבינוי שהייתה מונפת בגינה על בריכות המלח בעתלית, שהן אתר קינון בעל חשיבות ארצית", הוסיפה עו"ד הלמר.