לצד ההשקעה ביהודה ושומרון, עלתה מחדש אופציית הסטת המכסות בסך 300 מגה וואט מאנרגיית רוח לאנרגיה סולארית
משרד האנרגיה מקדם מתן ערבויות למתקנים סולאריים באיו"ש
שר האנרגיה, סילבן שלום, מקדם הצעת החלטה שתקל על יזמים בתחום הסולארי להקים מתקנים בתחומי יהודה ושומרון. הבעיה המרכזית בהם נתקלים יזמים אלו היא בעיית המימון הפרויקטלי, שכן בנקים סירבו עד כה לתת הלוואות ארוכות טווח למתקנים אלו, בשל הסיכון שקיים בהעברתם העתידית לרשות הפלסטינית במקרה של הסדר מדיני.
בתגובה לכך מציעים במשרד האנרגיה להעניק ערבויות למימון הפרויקטים, במקרה שבו המתקנים אכן יועברו לשטחי המדינה הפלסטינית לכשתוקם בעתיד. המדובר בסכומים של מאות מליוני ש"ח שיינתנו לבנקים רק במקרה של נישול הנכסים מידיהם של היזמים בפועל.
המכסה שנקבעה לתחומי יהודה ושומרון על ידי הממשלה עומדת על 30 מגה וואט. עם זאת, עד כה המכסה לא מוצתה כלל בשל בעיות המימון שהובילה להגשת בג"צ על ידי נציגי היזמים שטענו לקיפוח. בג"צ קיבל את התביעה וקבע כי המדינה מחויבת לעזור ליזמים שירצו להקים את השדות בתחומי איו"ש.
יש לציין כי גם השר עוזי לנדאו, שפרש מתפקידו כשר האנרגיה עם החלפת הממשלות, ביקש לקדם את מתן הערבויות למתקנים ביהודה ושומרון אך החלטה זו לא יצאה אל הפועל בסופו של יום בשל התנגדות של פקידים בכירים במשרד האוצר, שרואים במתן הערבויות נטל על תזרים המזומנים של המדינה.
החלטה נוספת שמקדם משרד האנרגיה היא הסטת המכסות של אנרגיית הרוח בסך 300 מגה וואט אל הענף הסולארי. גם את המהלך הזה ניסה להוביל לנדאו בכדי לנסות ולעמוד ביעדי הממשלה שקבעו כי עד שנת 2014 תייצר ישראל 5% מסך האנרגיה שלה על ידי אנרגיה מתחדשת. נכון להיום, בישראל מיוצר פחות מאחוז בודד של אנרגיה מתחדשת ביחס לתמהיל הכולל של משק החשמל.