כך עולה ממסמך שפרסם היום האיגוד הישראלי לאנרגיה חכמה, ושיוגש לגופי ממשלה ולחברת החשמל על מנת לאפשר דיון ויישום במסקנותיו
המשק הישראלי יוכל לחסוך כ-2.5 מיליארד שקל אם תוקם רשת מונים חכמה
"פריסת רשת של מונים חכמים תחסוך למשק הישראלי כ-2.5 מיליארד שקל בתקופה של 15 שנה" – זוהי אחת מן המסקנות שעולות ממסמך שפרסם היום (א') האיגוד הישראלי לאנרגיה חכמה. "מפת הדרכים ליישום רשת חכמה בישראל" הוא מסמך המכיל ניתוח מעמיק והמלצות בנושאים הנוגעים ליישום הרשת החכמה, כולל ניתוח עלות-תועלת מפורט של פריסת מערכת מונים חכמים משודרגת ובחינת יישום רשת חכמה באופן אובייקטיבי מנקודת ראותו של המשק הלאומי.
המסמך הינו בלתי תלוי והוכן על ידי חברי האיגוד על בסיס התנדבותי וללא כל מימון של בעלי עניין או כל גוף ממשלתי ופרטי. הוא סוקר נושאים שונים הנוגעים ליישום הרשת החכמה וביניהם: טכנולוגיה, רגולציה, משפט, שיווק, וכמו כן גם שילוב תעשיית ההייטק הישראלית בפעילות הרשת. בעזרת רשת חכמה, כך נטען במסמך, הלקוחות יכולים לשחק תפקיד קריטי בהפחתת צריכת אנרגיה, ככל שהם יהפכו להיות יותר פעילים בניהול האנרגיה. אם הלקוחות לא ישתמשו בכלים החדשים על מנת להפחית את השימוש באנרגיה,הטיעון העסקי של הרשת החכמה ייאבד ביסוס.
חברי האיגוד מתכוונים להעביר את מסקנותיו לגופים הממשלתיים הרלוונטיים כמו משרד האנרגיה ומשרד הכלכלה וגם לחברת החשמל ומציינים כי זהו המסמך הראשון בהיקף גדול שהוכן בארץ על השלכות יישומה של רשת חכמה בישראל. "העבודה הזו מראה תועלת כלכלית מיידית בפריסה של רשת מונים חכמים בישראל, אולם ברור שיש תועלות גדולות נוספות בשדרוג הרשת הקיימת: תמיכה בצרכים עתידיים, שילוב מקורות של אנרגיה מתחדשת ברשת וחסינות הרשת", מסר ל"תשתיות" אלעד שביב, מנכ"ל האיגוד.
לעיון בתקציר המנהלים של "מפת הדרכים ליישום רשת חכמה בישראל" לחצו כאן