במסגרת הוראה מנהלית נקבע כי ארה"ב תתחייב להפיק 20% מכלל האנרגיה שלה ע"י אנרגיות מתחדשות עד 2020, פי 3 מהמצב הנתון כיום
ארה"ב: ממשל אובמה חידש יעדי 2020 בתחום האנרגיה המתחדשת
במהלך סוף השבוע האחרון חידש ממשל אובמה הוראה מנהלית הקובעת יעדים לשנת 2020 בכל הקשור לסף הייצור מאנרגיה מתחדשת: על פי ההוראות הללו, סף הייצור יועלה מחדש ל-20% מסך הייצור הכללי, כמעט פי 3 מאחוזי ההספק כיום שעומד על כ-7.5%.
היוזמות לשינוי אקלימי של הממשל האמריקאי שהוגשו בקיץ האחרון זכו לתשומת לב רבה בשל הדגשתן את הסטנדרטים של זיהום פחמן והתייעלות אנרגטית. ההוראה הפדראלית המאושררת מותירה בעיניהן את ההגדרות של "אנרגיה מתחדשת" שהונחו ב-2009. בין היתר המדובר באנרגיה סולארית, רוח, ביו-מסה וגז מטמנות.
לפי "מפת הדרכים" של ממשל אובמה בתחום האנרגיה מתחדשת, הרי שעד 2015 קיימת התחייבות לצריכה של לא פחות מעשרה אחוזים, עד 2016-2017 של לא פחות מ-15 אחוזים ועד 2018-2019 לא פחות מ-17.5 אחוזים, 2.5 אחוזים פחות מהמדד העתידי בשנת 2020.
כבר כיום, רשויות הצבא האמריקאיות מצויות תחת ההוראה לצריכת 25 אחוזים של אנרגיה מתחדשת עד שנת 2025, שצפוי להגיע ל-1 ג'יגה-וואט של יכולת לצבא "הרגיל", לחיל הים ולחיל האוויר. יחד עם זאת, יש להדגיש, כי בתוכנית לשינוי אקלימי יש חשש לאי-וודאות, היות והיא כוללת משפט הקובע כי מהלך ההטמעה של האנרגיות המתחדשות, יהיה חייב להיות "כלכלי ובר ביצוע". יתירה מכך, עד כה לא התברר כיצד ישולבו כלל הטכנולוגיות השונות לכלל תוכנית אחידה, כמה כסף תחסוך התוכנית (אם בכלל) וכיצד ישוקלל התשלום עליה.
הבעיות לא מנעו מרון רץ', נשיא ומנכ"ל ארגון תעשיות האנרגיה הסולארית להצהיר כי "זהו רגע של ציון דרך בהיסטוריה של האומה שלנו". במקביל, הוא הפציר בממשל לקבוע תהליך רכש מודרני יותר שייתן לסוכנויות הממשלתיות לאמץ הסכמים לתהליך רכש ארוך-טווח.
נתנאל גרין, מהמועצה להגנת משאבים לאומיים, הילל את הסטנדרטים החדשים של הממשל. יחד עם זאת הוא קרא לקונגרס האמריקאי להטיל את כובד משקלו על תחום האנרגיה המתחדשת, על-ידי הגדלת זיכויי המס המוטלים בתחום.
עוד ביוני האחרון, מייק ג'ייקובס מארגון המדענים האמריקאי המכנים עצמם "מודאגים", אמר כי המטרות של 2020 לא צריכות להיות קשות לביצוע בהתחשב בעובדה שמדינות רבות בארה"ב הגיעו זה מכבר לאחוז צריכה של 20 אחוזים וישנן שאף עקפוהו.