החברה, שהקימה לפני כשנתיים את מט"ש קולחי נגב, השני בגודלו בארץ, מונתה מטעם רשות המים כמפקחת על אספקת המים ותפעול המתקן בדימונה
חברת "מושבי הנגב" מתרחבת: תפקח על מפעל "קולחי דימונה"
בתמונה: מט"ש קולחי הנגב
חברת 'מושבי הנגב' מונתה כמפקחת מטעם רשות המים על אספקת המים במתקן טיהור השפכים "קולחי דימונה" לפני כשבועיים. במסגרת המינוי, נציגי "מושבי הנגב" ילמדו את מערכות המתקן ויפקחו על אופן תפעולו של המתקן.
בשנתיים האחרונות עברה חברת 'מושבי הנגב' תהליך של התמקצעות בתחום השבת המים. לפני כשנתיים הקימה החברה את מט"ש "קולחי הנגב", המט"ש השני בגודלו בישראל, ולפני כחודשיים, חיברה החברה את "מט"ש נתיבות" ל"קולחי הנגב", כך שמט"ש נתיבות משמש בעיקר לאגירת שפכים מאזור התעשייה של נתיבות ואילו הטיפול בהם נעשה ב"קולחי נגב". הסיבה לחיבור בין המתקנים היא התרחבותו של אזור התעשייה בנתיבות, הכוללת גם מפעל חדש של "טרה" וכתוצאה מכך גדילה של כמות השפכים בו במידה שמט"ש נתיבות לא יכול היה לעמוד בעומס הטיהור.
יאיר מנע, מנכ"ל "מושבי הנגב", אמר לאחר המינוי: "שנתיים מאז שחנכנו את 'קולחי הנגב' למדנו את נושא השבת המים לעומקו וכך התמקצענו והפכנו למומחים בתחום". מנע סיפר על תוכניות החברה בתחום המים: "כיום כשגם מאגר נתיבות נכלל בפעילות שלנו, יחד עם הפיקוח על קולחי דימונה, אנו מסוגלים להקים את הפרויקט הגדול הבא, שהוא הקמתו של מט"ש שני בתחומנו, שיספק כמויות מים גדולות לשימושים שונים בנגב וכך נקטין את התלות בגשם ואת השימוש במי שתייה לחקלאות".
מושבי הנגב היא בין החברות החקלאיות הגדולות בישראל. החברה נוסדה בשנת 1958 על ידי המועצות האזוריות מרחבים ושדות נגב והיא נמצאת בבעלותם של 34 מושבים. החברה מחזיקה, מעבדת ומשמרת כ-140 אלף דונם קרקע, עוסקת בגידול ירקות, פירות, כותנה, חיטה וגידולים נוספים. כמו כן עוסקת החברה בתחום הנדל"ן.