"העיר הצפה", שעתידה להכיל עד 50 אלף תושבי קבע, תונע בעיקרה על ידי אנרגיית רוח ושמש וגלי ים. עלות הפרויקט: כ-10 מיליארד דולר
"העיר הצפה" הראשונה תבוסס ברובה על אנרגיות מתחדשות
עדיין לא בנויה והולכת להיראות כמו חניה רבת קומות, אבל הרי היא לפניכם: ספינת "פרידום", או כמו שכלי תקשורת זרים כבר מכנים אותה, "העיר הצפה" הראשונה בעולם. הספינה או יותר נכון "העיר הצפה", עוצבה בידי "פרידום שיפ אינטרנשיונל", שבסיסה בפלורידה, ארה"ב. היא אמורה לעלות 10 מיליארד דולרים ומשקלה עתיד להיות 2.7 מיליון טונות, מה שהופך אותה לגדולה מידי עבור רציפי עגינה. לפי ההערכות, היא תוכל לאכלס 50 אלף בני-אדם עם תוספת מקום קיימת לעוד 30 אלף מבקרים.
לכן וכתוצאה משהותה הצפויה כל הזמן בים, בעודה מקיפה את הגלובוס כל שנתיים, המשאב המרכזי שהיא תהיה צריכה הוא אנרגיה. בתחום הזה לספינה הזאת יש בהחלט מה לומר: לפי ההערכות הקיימות היא הולכת להיות מונעת באמצעות אנרגיה סולארית ואנרגיית גלים מהים. המבנה הצף של הספינה יהיה מונע באמצעות פאנלים סולאריים ואנרגיית רוח בעודה מנווטת בתוך המים הבינלאומיים.
דומה ש"העיר הצפה" תזדקק להרבה אנרגיה משום שהיא תבלה רוב השנה, בסביבות 70 אחוזים מהזמן כשהיא מרוחקת מערים מרכזיות ומנווטת מהחוף המזרחי של ארה"ב, חוצה את האוקיינוס האטלנטי לאירופה ומשם אל המזרח התיכון.
לפי החברה המייצרת אותה היא נמצאת קרוב להתחלת בנייתה ומתפארת ב-25 קומות עתידיים של פעילויות, בתי-ספר, בתי-חולים, גלריות אומנות, חנויות, פארקים, בתי-קזינו וגם, כמה מפתיע, אקוואריום ונמל תעופה קטן על הגג עם מסלול המראה למטוסים פרטיים ומסחריים שיוכלו לשאת עד 40 נוסעים כל אחד.
החברה, שממוקמת בפלורידה, מנסה כרגע לגייס את מיליארדי הדולרים, הדרושים על מנת להפוך את החזון למציאות בשטח.
"הכלכלה העולמית במהלך השנים האחרונות לא הייתה יותר מידי מזמינה לפרוייקטים לא מוכחים ופרוגרסיביים כמו שלנו", אמר סגן הנשיא של "פרידום שיפ אינטרנשיונל", רוג'ר גוך שהוסיף ואמר כי "ה'פרידום שיפ' תהיה הספינה הכי גדולה שנבנתה אי-פעם והעיר הצפה הראשונה מאז ומעולם".
במקביל, סגן הנשיא הבהיר כי החברה חסרה רק מיליארד דולר על מנת להתחיל את בניית הספינה. מכל מקום, עם השלמת בנייתה, הספינה צפויה להיות בת 4,500 רגל, כארבע פעמים ארוכה יותר מהספינה המפורסמת, "קווין מארי ה-2".