לפי יצרנית המטוסים האירופית 'איירבוס' נראה שכן. עוד בתכנון: שימוש בדלקים ביולוגיים, הפחתת רעשים ומיחזור אנרגיה במהלך ההמראות
האם המטוסים העתידיים יוזנקו לשמיים בדומה למעוף הציפור?
בעוד טיסה במטוס נוחה ומהנה יותר לטווחים ארוכים מאשר נסיעה ברכב או ברכבת, היא הרבה יותר מזהמת. השימוש בפחמן בה גבוה יותר ולכן מאיץ את פליטת גזי החממה. על מנת להפוך את הטיסה ליותר ידידותית לסביבה, יצרנית המטוסים האירופית 'איירבוס' הודיעה לאחרונה על תחזיתה באשר לעולם העתידי של נמלי תעופה ומטוסים. החברה טוענת כי עד שנת 2050, מטוסים יהיו "מוזנקים לשמיים, בטיסה דמוית מעוף ציפור ב'נתיבי אוויר מהירים' ויידאו לתוך שדות תעופה כשמנועיהם יהיו כבויים".
תחזית החברה באה כחלק מיוזמת 'איירבוס' למדיניות של "שמיים חכמים יותר" המהווה פרויקט מתמשך המביט מעבר לשאלת עיצוב כלי טיס אל עבר השאלה איך כלי טיס מתפקדים גם בקרקע וגם באוויר. כל זאת, במטרה לתת מענה לעלייה הקבועה הצפויה במספר הטיסות.
הדגש האחרון בפרויקט זה הוא על חמישה פיתוחים חדשים וספציפיים היכולים להוריד דרסטית את פליטת גז הפחמן בתעשייה:
1. שיפור ההיבט האקולוגי: מטוסים משוגרים לאוויר בהמראות שהאנרגיה בהן ממוחזרת והעלייה התלולה יותר של המטוסים לאוויר נעשית בצמצום רעש ובהגעה לגבהי-שיוט במהירות רבה יותר.
2. נתיבי אוויר מהירים: מסלולים ברמת תדירות גבוהה שיאפשרו למטוסים ליהנות מטיסה במבנה דומה לזה של ציפורים בשל הפחתת גרירה ושימוש באנרגיה נמוכה.
3. גישת גלישה ונחיתה חופשיים: גישות כאלו המוכנסות לתוך שגרת העבודה של שדות תעופה תפחית במידה משמעותית את הרעש בכניסה התלולה מכיוון שאין שם צורך בדחף מנוע או בשבירת אוויר.
4. פעולות קרקעיות: נחיתות סופר-מדויקות מבחינת הזמנים תאפשר לצוות הטיפול במטענים להיות מוכן לעבודה במיקסום מרווחי זמן ומניעת עיכובים.
5. דלק "ירוק" יותר: שימוש בדלקים ביולוגיים וניתנים למחזור שיצריכו פיתוח מקורות אנרגיה ממוחזרת מבוססת אזורים הקרובים לשדות התעופה תוך כדי הזנת המטוסים והתשתית הקבועה במקום.
לפי סקירה זו, "'איירבוס' חוזה כי אם מערכות ניהול התנועה על גבי מטוסים יגיעו לרמת אופטימיזציה מוצלחת, שוק התעופה יחסוך מידי שנה 9 מיליון טונות של דלק ופליטה של 28 מיליון טונות דו תחמוצת הפחמן".