איתי רובין, מנכ"ל אדן אנרגיה, הודיע על התפטרותו לאור מצב החברה בעקבות הקידוח הכושל
לאחר כישלון קידוח שמן: אדן אנרגיה עוזבת את חיפושי הגז והנפט
אדן תגליות אנרגיה הודיעה בסוף השבוע כי מנכ"ל החברה, מר איתי רובין, התפטר לאור מצב החברה לאחר התוצאות המאכזבות בקידוח ים 3 ברישיון שמן. ההתפטרות תצא לפועל באמצע ינואר. עוד דיווחה החברה כי היא בוחנת את המשך פעילותה בתחום חיפושי הגז והנפט וכי אין בכוונתה לבצע בזמן הקרוב השקעות חדשות בתחום.
חברת הניהול של אדן אנרגיה, ווליו בייס מיזוגים ורכישות, תציע לחברה מנכ"ל חלופי, בעוד היא צופה חיסכון משמעותי בעלות העסקתו. בנוסף להתפטרותו של רובין, החברה וחברת הניהול הגיעו להסכמה עם שני הגיאולוגים לפיה הם החלו בחופשה ללא תשלום בראשית אוקטובר, ועד למועד סיום העסקתם בפועל בחברה.
אדן אנרגיה מכרה את מלוא מניותיה בשמן (כ-3% מההון) בהפסד כבד, לאחר תוצאות מבחני ההפקה בקידוח ים 3 של שמן, שהסתבר כיבש. בשנה שעברה השקיעה החברה בחברת ג'נסיס של טדי שגיא, שביצעה את קידוח "אפרודיטה 2" ברישיון "ישי", שגם הוא הסתיים ללא תגלית מסחרית. שרשרת האכזבות הזו מסבירה מדוע החברה בוחנת את המשך פעילותה בתחום חיפושי הגז והנפט.