על אף התייקרות הפוליסילקון והוואפרים, המחיר הסופי של המודולים ירשום ירידה של 1%, זאת לנוכח שינויים שמבוססים על הקשרים גיאוגרפיים
דו"ח GTM: מחירי ה-PV בעולם ירשמו עלייה של 9%
השוק הסולארי הגלובאלי החל להתייצב בשנה החולפת עם איזון עדין שנוצר בין ההיצע העצום שהגיע מסין והביקוש שנרשם במערב ובמשקים סולאריים מתפתחים. גם הליך הקונסולידציה בין החברות הסולאריות, הביאה לשיפור מצב המשק. כעת, לאחר שהענקיות הסולאריות החלו לראות אפשרות להתחיל ולרשום קווי הכנסה חיוביים, מגיעה גם החשבונית. על פי דו"ח מקיף בן 60 עמודים שערך מכון המחקר של GTM עולה כי המחיר הגלובאלי של מוצרי ה-PV (פוטו וולטאי) במהלך 2014 צפוי להתייקר בכ-9%.
העלייה החדה ביותר תירשם באגף הפוליסיליקון עם התייקרות צפויה של 25%. גם מחירי הוואפרים והתאים צפויים לרשום עליות של 11% ו-5% (בהתאמה). למרות העליות הללו, מבהירים כותבי המחקר, המחיר הסופי של המודולים ירשום ירידה של 1% וזאת לנוכח שינויים שמבוססים על הקשרים גיאוגרפיים.
"להסתכל על מחיר של מודול בודד ולנסות ללמוד ממנו על המחיר הגלובאלי יהיה מעשה לא הגיוני" מסביר האנליסט ג'ייד ג'ונס שאחראי לכתיבת המחקר "השפעות אזוריות דוגמת מכסים על יבוא פאנלים או תמריצים מסוימים עבור טכנולוגיות ספציפיות, משנים את מפת התמחור העולמית. לדוגמה, ההבדלים בין התמחור של הודו ויפו עומד כבר היום על הפרש של 30%".
במבט לעתיד היותר רחוק של שנת 2015 ומעבר לה, קובע הדו"ח כי ככל שיחלוף הזמן יירשמו ירידות עדינות במחירי הפאנלים, כך שבסופו של דבר יירדו המחיר אל מתחת לקו ה-50 סנט לוואט עבור מודולים מסוג טיר-1. "בעוד שב-2014 אנחנו רואים הליך של התייצבות המחירים הרי שבהמשך נראה כי תחול ירידה בשל מספר גורמים ובהם הוזלה של עלויות הייצור, איזון השוק ברמת הביקוש וההיצע ועוד" אמר שיאם המטה, אחד החוקרים במכון GTM שהיה שותף בכתיבת הדו"ח.
הודו ויפן ולא הודו ויפו (למרות שהייתי שמח אם יפו הייתה מעצמת אנרגיות מתחדשות.