מדובר ברכב היברידי המשלב בין סוללת ליתיום קטנה וסוללת אלומיניום גדולה. סוללת האלומיניום פותרת את בעיית הטווח והעלות הגבוהה
סוללת האלומיניום של פינרג'י הישראלית מציעה פתרון למגבלות הרכב החשמלי
פינרג'י, חברה ישראלית, הצליחה לטענתה לפתור את מגבלות המכונית החשמלית, על ידי יצירת סוללה חשמלית יעילה וחסכונית לרכב. לחברה פרוטוטייפ שכרגע עובדים עליו בשיתוף פעולה עם רנו, ואם הכל ילך כשורה – בתוך כ-4 שנים הרכב ייצא לשוק. פינרג'י היא אחת החברות המציגות בתערוכה הבינלאומית המתקיימת היום (ד') בתל אביב בנושא של תחליפי דלקים ופיתוחים טכנולוגיים לתחבורה.
הרכב של פינרג'י הוא רכב חשמלי לגמרי, ללא מנוע בעירה, ויחד עם זאת הוא רכב היברידי המשלב בין סוללת ליתיום קטנה פי כמה מן הסוללות הנהוגות כיום ברכבים חשמליים, וסוללת אלומיניום גדולה. סוללת האלומיניום מספקת את עיקר החשמל למנוע ובנוסף מטעינה את סוללת הליתיום. יהודית יבניאלי מפינרג'י, מספרת שהריאקציה בין "קילו אלומניום, קילו חמצן וקילו מים, יוצרים 4 קילו-וואט שעה חשמל. קילו-וואט אחד מספיק בגדול לכ-10 קילומטר". סוללת האלומיניום זולה בהרבה מסוללת ליתיום והיא זקוקה לטעינה פעם בשנה או שנתיים.
פריצת הדרך המרכזית של פינרג'י הייתה פיתוח של ממברנה המאפשרת לחמצן להיכנס לתא האלומיניום ומצד שני, שומרת שהנוזל של הסוללה לא ייצא. "הממברנה שפותחה באוניברסיטת בר אילן, על ידי אריה צבן ואריק חסין, פותרת את הבעיה שאלקטרודת האוויר הייתה נהרסת", מספרת יבניאלי. מייסד פינרג'י, אביב צידון, המשיך את הרעיון שנולד בבר אילן וכיום החברה שנמצאת בלוד מונה כ-30 עובדים, ועד כה הושקעו בפיתוח מעל ל-15 מליון דולר.
אם פינרג'רי מתחה דרך להטעין את הסוללה שלה אז מדובר בפריצת דרך אמתית!
מה מקור האנרגיה ? לא ברור מהכתבה
האיים יש תעינה חשמלית או שהאלומיניום והמים
באיזה ראקציה מסוימת הופכים לאנרגיה . ואז כול כמה זמן
צריך להחליף את האלומיניום ? מישהו יודע ?