הטורבינה הייחודית תספק 2 מגה וואט. בהמשך צפויה החוה להכיל 143 טורבינות שיספקו ג'יגה וואט של חשמל נקי
יפן השיקה בפוקושימה את טורבינת הרוח הצפה הראשונה בעולם
כמעט שנתיים חלפו מאז אסון פוקושימה שהביא לסגירת הכורים האטומיים ביפן: היום (ב') השיקה יפן חוות טורבינות רוח ייחודיות הפועלות על מודל ציפה בים, שאמורות לספק בעתיד לא פחות מג'יגה של חשמל נקי. באופן סימבולי, החווה החדשה שתכיל 143 טורבינות, הוקמה כ-20 ק"מ מאזור האסון הגרעיני. הפרויקט, שמומן על ידי ממשלת יפו והובל על ידי מיצובישי, הוא נסיון נוסף של ארץ השמש העולה להוכיח שהיא הופכת למעצמה של אנרגיות מתחדשות, תוך דגש על חדשנות טכנולוגית.
המודל הייחודי של הטורבינה הצפה דורש עומק מים של 50 מטר לפחות. את בסיס הטורבינה בנו המהנדסים ברציפים הסמוכים לטוקיו, ומשם גררו אותה לכיוון החוף הצפוני. שש שלשלאות ענק שנעזרו במנופים הצליחו לייצב את את הטורבינה ביעד המבוקש, בעומק של כ-120 מטר. הטורבינה מחוברת למחבר צף בהספק של 66 קילו וואט המחובר בכבל תת ימי אל הגריד. על פי יזמי הפרויקט, מדובר בטכנולוגיה ייחודית שנוסתה זו הפעם הראשונה.
יזמי הפרויקט מדגישים בנוסף כי יתרונן הגדול של טורבינות הרוח המוקמות בשטחים ימיים הן כי הרוחות באזורים אלו חזקות באופן משמעותי ובעוד שטורבינות רוח באזורים יבשתיים מזמינות לחצים מצד גורמים שלא מעוניינים בהקמתם מטעמי רעש, פגיעה נופית ושלל סיבות נוספות, הרי שבטורבינות ימיות, החסמים האלו נעלמים. עם זאת, גם עתה קיימים גורמים במשק האנרגיה היפני שטוענים כי יפן ממהרת מדי לקדם את האנרגיות המתחדשות על פני אלו המסורתיות, תוך הדגשה כי האנרגיה המתחדשת לא תוכל לפתור את כלל הבעיות שיצרה האנרגיה הקונבנציונלית.
יוהאי סאטו, מושל פוקושימה, ומי שהיה לתומך נלהב בפרויקט הנוכחי, פועל זה מכבר לטובת הטמעת היתרונות הסביבתיים והאזרחיים באשר לאנרגיות המתחדשות ואומר כי "החוה הזו היא סמל לעתיד שלנו. אנחנו עושים צעד אחר צעד". באופן עקרוני יפן יכולה להפיק לא פחות מ1,600 ג'יגה של חשמל מאנרגיית רוח, בעיקר מטורבינות שיוקמו בשטחים ימיים. עם זאת, יש לזכור כי עד שלא יימצאו פתרונות לאגירת אנרגיה, הרי שהשימוש באנרגיה מתחדשת יישאר מוגבל.