תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
יפן השיקה בפוקושימה את טורבינת הרוח הצפה הראשונה בעולם
מערכת תשתיות 11 בנובמבר 2013 13:43 אין תגובות

הטורבינה הייחודית תספק 2 מגה וואט. בהמשך צפויה החוה להכיל 143 טורבינות שיספקו ג'יגה וואט של חשמל נקי

Print Friendly, PDF & Email
יפן השיקה בפוקושימה את טורבינת הרוח הצפה הראשונה בעולם

יפן השיקה בפוקושימה את טורבינת הרוח הצפה הראשונה בעולם

כמעט שנתיים חלפו מאז אסון פוקושימה שהביא לסגירת הכורים האטומיים ביפן: היום (ב') השיקה יפן חוות טורבינות רוח ייחודיות הפועלות על מודל ציפה בים, שאמורות לספק בעתיד לא פחות מג'יגה של חשמל נקי. באופן סימבולי, החווה החדשה שתכיל 143 טורבינות, הוקמה כ-20 ק"מ מאזור האסון הגרעיני. הפרויקט, שמומן על ידי ממשלת יפו והובל על ידי מיצובישי, הוא נסיון נוסף של ארץ השמש העולה להוכיח שהיא הופכת למעצמה של אנרגיות מתחדשות, תוך דגש על חדשנות טכנולוגית.

המודל הייחודי של הטורבינה הצפה דורש עומק מים של 50 מטר לפחות. את בסיס הטורבינה בנו המהנדסים ברציפים הסמוכים לטוקיו, ומשם גררו אותה לכיוון החוף הצפוני. שש שלשלאות ענק שנעזרו במנופים הצליחו לייצב את את הטורבינה ביעד המבוקש, בעומק של כ-120 מטר. הטורבינה מחוברת למחבר צף בהספק של 66 קילו וואט המחובר בכבל תת ימי אל הגריד. על פי יזמי הפרויקט, מדובר בטכנולוגיה ייחודית שנוסתה זו הפעם הראשונה.

יזמי הפרויקט מדגישים בנוסף כי יתרונן הגדול של טורבינות הרוח המוקמות בשטחים ימיים הן כי הרוחות באזורים אלו חזקות באופן משמעותי ובעוד שטורבינות רוח באזורים יבשתיים מזמינות לחצים מצד גורמים שלא מעוניינים בהקמתם מטעמי רעש, פגיעה נופית ושלל סיבות נוספות, הרי שבטורבינות ימיות, החסמים האלו נעלמים. עם זאת, גם עתה קיימים גורמים במשק האנרגיה היפני שטוענים כי יפן ממהרת מדי לקדם את האנרגיות המתחדשות על פני אלו המסורתיות, תוך הדגשה כי האנרגיה המתחדשת לא תוכל לפתור את כלל הבעיות שיצרה האנרגיה הקונבנציונלית.

יוהאי סאטו, מושל פוקושימה, ומי שהיה לתומך נלהב בפרויקט הנוכחי, פועל זה מכבר לטובת הטמעת היתרונות הסביבתיים והאזרחיים באשר לאנרגיות המתחדשות ואומר כי "החוה הזו היא סמל לעתיד שלנו. אנחנו עושים צעד אחר צעד". באופן עקרוני יפן יכולה להפיק לא פחות מ1,600 ג'יגה של חשמל מאנרגיית רוח, בעיקר מטורבינות שיוקמו בשטחים ימיים. עם זאת, יש לזכור כי עד שלא יימצאו פתרונות לאגירת אנרגיה, הרי שהשימוש באנרגיה מתחדשת יישאר מוגבל.

Print Friendly, PDF & Email
אנרגיה גרעינית אנרגיה מתחדשת אנרגיית רוח טורבינות רוח ימיות טורבינת רוח צפה יפן פוקושימה

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס