שוק התרמוסטטים החכמים צפוי לגלגל כ-1.4 מיליארד דולר עד שנת 2020, בעוד שכיום הוא מגלגל כ-100 מליון דולר בלבד
שוק התרמוסטטים החכמים צפוי לגדול פי 10 ויותר עד 2020
בתמונה: הטכנולוגיה של התרמוסטט החכם של Smartap הישראלית
שוק התרמוסטטים החכמים צפוי לגלגל כ-1.4 מיליארד דולר עד שנת 2020, בעוד שכיום הוא מגלגל כ-100 מליון דולר בלבד, כך עולה ממחקר שפרם מכון Navigant. המדובר בנתון מעודד במיוחד עבור ענף טכנולוגי שלם שעשוי להפחית באופן משמעותי את צריכת האנרגיה לטובת חימום וקירור מבנים, מים, שטחי איחסון ועוד. ראוי לציין כי על פי המחקר, מרבית הצמיחה של שוק זה צפויה להתרחש בצפון אמריקה ובאירופה בעוד שארצות המזרח התיכון, אסיה ודרום אמריקה, מפגרות באופן משמעותי מאחור.
על פי הנחת המחקר, הצפי הנוכחי לצמיחה מוגדר כ"זהיר" כאשר הרבה מאד תלוי בתמיכת הממשלתית בנושאים אלו ובדרך שבה יגיב השוק לכניסת טכנולוגיות חדשות בתחום זה. בהנחה ואכן יווצר קידום רגולטורי שיתמוך בתחום התרמוסטטים החכמים הרי שהצמיחה צפויה להיות אף גבוהה יותר. "בניגוד לאמצעים ומוצרים אחרים שמוטמעים באופן ישיר על ידי הממשלה, בתחום הזה הרבה מאד תלוי בספרה המסחרית שבה כל גוף פועל באופן פרטני ובוחן בעצמו את דרכי ההתייעלות ואת המודעות אליהן" כתבו מחברי המאמר "בשל כך, שוק התרמוסטטים החכמים נאבק בכדי לצבור תשומת לב".
לצד הקשיים שקיימים בשוק זה, מתבהרת תמונה שמראה כי חברות רבות בארה"ב פעילות זה מכבר בכל הקשור למערכות ניהול אנרגיה ביתיות. על פי מחקר של GTM קיימות כיום עשרות חברות פעילות בתחום זה שבתיקיהן רשומים כמליון לקוחות. על פי הצפי, חברות אלו צפויות להמשיך ולהתרחב, ובתוך כך להרחיב גם את פעילות התרמוסטטים החכמים. נתון נוסף שמעודד את צמיחת הטכנולוגיות הללו הוא השימוש ההולך וגובר בסמארטפונים שמהווים כר פורה לאפליקציות שונות בתחום, חלקן פעילות וצוברות תאוצה בימים אלו ממש.