חברה מקליפורניה מציגה רובוטיםשיוכלו לקצר את תהליך ההתקנה והתחזוקה של פאנלים סולאריים ובכך להוזיל באופן ניכר את עלויות המערכת
צפו: רובוטים חדשים מתקינים ומנקים פאנלים סולאריים
חברת סטארט-אפ מקליפורניה טוענת כי היא יכולה להפוך את תהליך ההתקנה והתחזוקה של פאנלים סולאריים לאוטומטי בעזרת רובוטים, כך דווח אתמול (ב') בניו-יורק טיימס. החברה שנקראת Alion Energy שמרה עד לאחרונה על סודיות וכעת עומדת לפני מימוש של שלושה פרויקטים שיכללו את הרובוטים שלה בקליפורניה, בערב הסעודית ובסין, שייצאו לפועל בחודשים הקרובים. אם הכל ילך כשורה, המנהלים צופים כי יוכלו ליישר קו בין עלויות הפקת החשמל הסולארי לבין עלויות הגז הטבעי – זאת כאמור, על ידי הורדת עלויות הבנייה והתחזוקה של שדות סולאריים גדולים.
על פי "גרינטק מדיה", מאז 2008 עלות הפאנלים הסולאריים ירדה בכ-70% וכעת תשומת הלב נודדת אל חסכון בהיבטים אחרים של תעשיית האנרגיה הסולארית. ב-2013 עלות המודולים ירדה לכ-35% מסך כל עלות המערכת הסולארית. לשם השוואה, בשנת 2010 עלותם היוותה כ-53% מסך עלות כל המערכת. עלויות התכנון והאישור של המערכת עלו מ-9% בשנת 2010 ל-15% בשנת 2013.
למרות ההתפתחויות והחידושים בתחום, תהליך ההתקנה נשאר זהה פחות או יותר במשך שנים. בתהליך יקר ובזבזני מבחינת זמן, הדורש מאות זוגות ידיים ומיליוני ברגים, הפועלים מכינים את השטח, מתקינים ומחברים את המודולים הכבדים והמסורבלים. פרויקטים גדולים עשויים להתעכב אם למשל, הברגים הלא נכונים הותקנו.
גם לאחר ההתקנה, תיחזוק הפאנלים הכולל סילוק אבק וסילוק צמחייה לשם שמירה על נצילות גבוהה, עשוי להיות יקר. המשימה הזו נפרטת לכדי צוותים שנוסעים לאורך שורות של פאנלים העשויות להתפרש על פני קילומטרים, כאשר הם נדררשים לנקות ולגזום את כל הגורמים שעשויים לפגוע ברמת הנצילות של הפאנלים.
לצפייה ברובוטים שמתקינים ומנקים פאנלים סולאריים, לחצו כאן.