תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • תשתיות
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • תשתיות
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
לצאת מהבוצה: איך הפכה חברה ישראלית את הביוב שלנו למכרה זהב?
מערכת תשתיות 10 באוקטובר 2013 14:40 אין תגובות

חברת Appliead Cleantech לוקחת את התאית שמצוי בצנרת הביוב והפכת אותו לחומר ממוחזר עבור תעשיית הניר והפלסטיקה. ראיון עם מנכ"ל החברה, ד"ר רפאל אהרון

Print Friendly, PDF & Email
לצאת מהבוצה: איך הפכה חברה ישראלית את הביוב שלנו למכרה זהב?

לצאת מהבוצה: איך הפכה חברה ישראלית את הביוב שלנו למכרה זהב?

כשסיים את עבודת הדוקטורט שלו במכון וייצמן, ביקש ד"ר רפאל אהרון למצוא דרכים למציאתה של תאית אלטרנטיבית לזו המגיעה מעצי העולם, עבור ייצור הנייר. לאחר שחיפש בשלל מקומות מצא עצמו בסופו של הליך, עמוק בביוב. תוצאות המחקר שלו העלו כי דווקא בזוהמה שאנחנו מובילים בצנרת התת קרקעית, קיים אוצר בדמותן של כמויות אדירות של תאית.

במסגרת הליך הנקרא Sewage Mining (כריית ביוב) פיתח אהרון שיטה כיצד לנצל את החומרים ששוחים בצנרת הביוב לטובת שתי מטרות חשובות. הראשונה: הפחתה של כמות הבוצה המצטברת בסוף הליך ניקוי השפכים. שתיים: שימוש בחומרים המצטברים מהטיפול הראשוני והפיכתם לחומר ממוחזר בשם ריסיילוס  (Recyllose) המבוסס על תאית המשמש לתעשיות הנייר, הפלסטיקה, הפולימרים ועוד. מעבר לשני יתרונות אלו, מצליח המיכשור של Appliead Cleantech לאפשר למט"ש לטהר כמות שפכים גבולה בהרבה מזה שהתרגל אליה עד כה, בשל כמות הבוצה שנותרת מחוץ לתהליך.

יש לציין כי בעיית הבוצה של מכוני השפכים מהווה כיום את אחד האתגרים הסביבתיים הגדולים בעולם. מספיק להזכר בסאגת הקנסות שייאלץ לשלם השפד"ן בשל הזרמת הבוצה לים בכדי להבין עד כמה אקוטית הסוגיה הסביבתית. אהרון, שמכהן כמנכ"ל החברה, מסביר כי הפתרון של "אפלייד קלינטק" מאפשר למכוני הטיהור להפחית באופן משמעותי את כמות האנרגיה הנדרשת לתהליך הטיהור, בשל הבוצה הפחותה שנוצרת בהליך הטיפול. כמו כן, המט"ש יכול להשתמש באופן משמעותי בפחות כימיקלים לטובת הליך ניקוי השפכים, דבר שמפחית את הזיהום הסביבתי גם כן.

צפו בסרטון אודות פעילות החברה:

"אנחנו מייצרים מצב של 50% פחות בוצה" אומר אהרון על פעילות החברה שכבר כיום מתפקדת בשטח לאחר פיילוט מוצלח שנערך במט"ש צפת "במסגרת הפיילוט אנחנו מטפלים במי ביוב שמוזרמים מבתיהם של 25 אלף תושבים. מדובר בכ-4,500 קוב ביום כאשר נוצר שם עומס לא מבוטל של בוצה בשל הזרמה של מפעלים דוגמת יוניליוור ועלית. בסופו של יום, אנחנו מפיקים טון של חומר יבש (ריסיילוס), אותו אנחנו מוכרים למשתמשים ישראלים ופלשתיניים. המחיר של החומר עומד על כ-100 אירו לטון".

מהי רמת החיסכון שנוצרת למט"ש בעקבות הכנסת הטכנולוגיה שלכם?
"מדובר בחיסכון שיכול לנוע בין 20%-30% מעלויות התפעול הקיימות. כמו כן, יש עניין משמעותי בהפחתת פליטות פחמן שנובעות מהעבר לשימוש בטכנולוגיה שלנו. המשרד להגנת הסביבה מתגמל על פוקציות מהסוג הזה".

על מה מבוססת הטכנולוגיה שלכם בעצם?
"מדובר על מכשיר שפועל תחת עקרונות פיזיקליים וכימיים במעגל סגור. אנחנו לוכדים את החומר בביוב הגולמי, מעבירים אותו סדרה של טיפולים וניקיונות ומכינים אותו לשימוש חוזר בתעשייה. למעשה, אנחנו סוג של מפעל מיחזור למוצרי ביוב".

נכון להיום, החברה נמצאת בלשבי הקמה של מתקנים דומים במט"ש בבית שמש ובגבעת ברנר, אך פניה מופנות גם אל מעבר לים, שם היא צפויה להקים מתקנים דומים גם במקסיקו וסקוטלנד. כאשר אהרון נשאל מהי עלות ההקמה של מתקן הדומה לזה שהוקם בצפת הוא מפרט ואומר כי "מדובר במתקן שמשקלו עומד על כ-17 טון והוא נראה כמו מנוע מרוכז, מאד דחוס. העלות שלו עומדת על 2.5 מליון ש"ח והחזר ההשקעה עומד על כ-4 שנים. אורך החיים של המתקן הוא כ-20 שנה".

מהטכנולוגיה של Applied Cleantech ניתן יהיה להתרשם במסגרת תערוכת WATEC 2013 שתתקיים בין התאריכים ה 22-24/10/2013 במרכז הירידים הישראלי. הוועידה היא פרי יוזמה של "מרכז הירידים הישראלי" ו"כנס ישראל", בשיתוף עם משרד הכלכלה, מכון היצוא ומשרד החוץ.

Print Friendly, PDF & Email
Applied Cleantech איכות הסביבה בוצה טיהור שפכים רפאל אהרון תאית תעשייה

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס