תשתיות אנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • עמוד הבית
  • צור קשר
היועץ המשפטי לממשלה: יש לפרק את קרן ההטבות של עובדי חח"י
מערכת תשתיות 10 באוקטובר 2013 11:30 אין תגובות

בחוות דעת של היועמ"ש לממשלה נכתב כי כספי הקרן, המסתכמים בכ-1.62 מיליארד ש"ח, הופקדו מלכתחילה שלא לצורך וקורא להחזיר אותם לקופת חח"י

Print Friendly, PDF & Email
היועץ המשפטי לממשלה: יש לפרק את קרן ההטבות של עובדי חח"י

היועץ המשפטי לממשלה: יש לפרק את קרן ההטבות של עובדי חח"י

היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, קובע במסמך שפורסם הבוקר ב"כלכליסט" כי קרן ההטבות של עובדי חברת החשמל צריכה להתפרק ולהזרים את הכספים שנאגרו בה אל קופת החברה ולא להותירה בתפקידה הנוכחי כמעין קרן מענקים לעובדי החברה. בקופה נאגרו במהלך שנות קיומה סכום של 1.65 מיליארד ש"ח, סכום שאמור היה לשמש את עובדי החברה לטובת הטבות דוגמת "חשמל חינם", מתנות לחגים ועוד.

הקרן, שהוקמה בשנות השבעים הייתה אמורה לשמש במקור עבור הפרשות פנסיוניות ומענקי עזיבה לעובדי החברה. אלא שהחל משנת 2005 החלו בהנהלת חברת החשמל להפריש כספים ייעודיים לטובת מטרות אלו, במקביל להזרמה החודשית של 20 מליון ש"ח לקרן המדוברת. בחוות הדעת של ויינשטיין נכתב כי "בפברואר 2006 החליט מנכ"ל החברה דאז יעקב רוזן להפקיד לחשבון הנאמנות סכום של 20 מיליון שקל מידי חודש זאת בלא אישור הדירקטוריון. לא נמצאה החלטת דירקטוריון על השארת הכספים בחשבון הנאמנות וייעוד כספים אלו עבור תשלום לרכיבים קצבתיים".

משרד מבקר המדינה, שחקר את הנושא, הוציא דו"ח בעניין במהלך 2012 בו ציין כי העברת הכספים לקרן העובדים, לא דווחה במסגרת דו"חות הדירקטוריון של חח"י. ועד עוברי חברת החשמל טען אז בתגובה כי הוראות להפקדות עבור ה"קרן הסודית" נעשתה בהוראת משרד האוצר אך מבקר המדינה לא מצא סימוכין לאותה הוראה. כעת, מגיע השלב שבו מתערב גם היועץ המשפטי לממשלה בעניין, זאת לאור תביעה שהגישה חברת הנאמנות מזרחי־טפחות נגד חברת החשמל בעקבות דרישתה למשוך כספים מהקופה.

בדבריו ל"כלכליסט" הבהיר מיקו צרפתי, יו"ר ועד עובדי חברת החשמל כי ההתעקשות על שמירת כספי הקרן קשורה באופן ישיר להפרשות הפנסיוניות של עובדי החברה, בעיקר לנוכח מצבה הפיננסי הקשה של חברת החשמל. כזכור, החברה סובלת מחוב של כ-70 מיליארד ש"ח ולדברי צרפתי, לא ניתן לסמוך על ההקצבות הפנסיוניות בקרנות הייעודיות, לנוכח העובדה כי החברה צפויה לעבור טלטלה משמעותית במצבת כוח האדם שלה. כעת יש לראות כיצד ייפסוק בית המשפט המחוזי בלוד בתביעה שהגישה חברת הנאמנות של מזרחי טפחות.

Print Friendly, PDF & Email
ועד עובדי חברת החשמל חברת החשמל חשמל יהודה ויינשטיין מזרחי טפחות

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

הכשרת מתקינים סולאריים

קורס חדש לתחזוקת מערכות סולאריות. בנו מחלקות חדשות! יש עתיד ארוך טווח.

הקשיבו לבוגרי מכללת תשתיות

קורס יזמים ומפקחים סולאריים

איתור עסק/שרות
חפשו עסק :
אזור החיפוש
חיפוש ברדיוס 20 קילומטרים
רישום למערכת מידע של תשתיות
ארכיון תשתיות – מגזינים
  • מגזין 001 ספטמבר 2010
  • מגזין 002 אוקטובר 2010
  • מגזין 003 נובמבר-דצמבר 2010
  • מגזין 004 ינואר-פברואר 2011
  • מגזין 005 מרץ-אפריל 2011
  • מגזין 006 מאי-יוני 2011
  • מגזין 007 יולי-אוגוסט 2011
  • מגזין 008 ספטמבר-אוקטובר 2011
  • מגזין 009 נובמבר דצמבר 2011
  • מגזין 10 ינואר-פברואר 2012
  • מגזין 11 מרץ-אפריל 2012
  • מגזין 12 מאי-יוני 2012
  • מגזין 13 יולי-אוגוסט 2012
  • מגזין 14 ספטמבר אוקטובר 2012
  • מגזין 15 מהדורה מיוחדת לכנס אילת אילות
  • מגזין 16 יולי אוגוסט 2013
  • מגזין תשתיות 17 דצמבר 2013
  • מגזין 18 אפריל מאי 2014
  • מגזין 19 יולי-אוגוסט 2014
  • מגזין 20 דצמבר 2014
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד