עד סוף השנה צפויה ארה"ב להגיע להספק של 10,000 מגה וואט של אנרגיה סולארית. בדרך לשם, היא צפויה להתקין למעלה מ-4 ג'יגה וואט במהלך 2013
הרבעון השני של 2013: השני בעוצמתו לתעשייה הסולארית בארה"ב
האיגוד של חברות האנרגיה הסולארית בארה"ב ומכון המחקר GTM מפרסמים דו"ח מצב לתעשייה הסולארית, נכון לסיומו של רבעון שני לשנת 2013: על פי הדו"ח, בארה"ב מותקנים, נכון להיום (לא כולל התקנות ברבעון שלישי ל-2013) פאנלים סולאריים בהספק של 9,400 מגה וואט, כאשר ברבעון הנוכחי הותקנו לא פחות מ-823 מגה וואט.
אם להמיר את כמות האנרגיה הזו (הכוללת) לאלמנטים סביבתיים הרי שבהספק זה ניתן לייצר חשמל ל-1.5 מליון בתי אב או לחילופן להוריד 1.9 מליון מכוניות מהכביש (ברמת הזיהום שנחסכת). בחישוב אחר, האימפקט הסביבתי יכול להיות מושווה לנטיעתם של לא פחות מ-236 מליון עצים.
נתון נוסף ואופטימי קובע כי מחירי הפאנלים ברבעון השני של 2013 היו נמוכים בכ-60% ביחס לאותו הרבעון, שנתיים מוקדם יותר. גם המערכות הכוללות של המתקנים הסולאריים הוזלו בכ-40%. משמעות הדבר היא כי לצד התמריצים הרבים שמעניק ממשל אובמה לתחום הסביבה והאקולוגיה, גם מחירי השוק והתחרותיות הביאו לקידום המערך הסולארי במדינה, זאת למרות התעצמותו של הגז הטבעי כדלק מרכזי לייצור חשמל.
הנתונים הרבעוניים הללו אינם חיוביים רק ביחס לשנה שעברה אלא באופן אבסולוטי: למעשה זהו הרבעון השני הכי משמעותי לתעשייה הסולארית בארה"ב מאז ומעולם (ברמת ההתקנות) וזאת לאחר שרק הרבעון האחרון של 2012 מוביל עליו. הרבעון ההוא זכה לתאוצה משמעותית בתחום ההתקנות, בשל העובדה שרבים ביקשו לנצל את הטבות המס האחרונות שפקעו באותו זמן.
לצניחת המחירים של הפאנלים הסולאריים השפעה אדירה על התקדמות התעשייה הסולארית בארה"ב. לשם הדגמה, רק במהלך 2013 אמורים להיות מותקנים בארה"ב שדות סולארים בהספק של 4.4 ג'יגה (!) וואט, סכום כמעט דמיוני עבור מדינה שאמורה לסגור השנה את המירוץ לכיוון 10,000 מגה. כמו כן, ההשקעה הכלכלית בתחום הסולארי הופכת יותר ויותר משתלמת עבור המשקיעים שמקבלים החזרי השקעה זריזים יותר ובתוך כך עוזרים לייצר מצבים של עצמאות אנרגטית, התייעלות אנרגטית וצמיחה ברמה המקומית- תעסוקתית.