עד 2020 צפויות ארצות מזרח אסיה להוות 64% מכלל שוק הגז הטבעי הנוזלי בעולם. בדרך לשם, יבקשו הודו ויפן להפחית את מחירי הגז המאמירים
יפן והודו מתאגדות בכדי להפחית את מחירי הגז הטבעי הנוזלי
יפן והודו עומדות להקים גוף מסחרי משותף שיעזור להן להפחית את עלויות הגז הטבעי הנוזלי , אותו הן מייבאות במחיר יקר במיוחד, כך מדווחות סוכנויות הידיעות. בהצהרה משותפת שהוציאו שר האנרגיה היפני ושר הנפט ההודי נכתב כי "מחירי ה-LNG במזרח הרחוק גבוהים משמעותית מאשר באזורי צריכה אחרים דוגמת אירופה וארה"ב" כתבו השניים "היתרון הכלכלי של גז טבעי על פני נפט הולך ומצטמצם. מרבית חוזי ה-LNG באסיה הפסיפית הם לטווח הארוך ונחתמו בפורמולה הקשורה בקשר ישיר למחירי הנפט".
היוזמה היפנית- הודית מגיעה לאחר שמחירי הגז הטבעי בארצות אלו הרקיעו שחקים: כך למשל, בעוד שבארה"ב משלמים כ-2.93 דולר ליחידת אנרגיה (MMBTU) ובאנגליה כ-9.79 דולר הרי שביפן ובהודו נאלצים לשלם סכום של כ-15.75 דולר ליחידה. יפן, שהכפילה את ייבוא ה-LNG שלה בשנים האחרונות כמה וכמה פעמים (בעקבות אסון פוקושימה והצורך בביזור מקורות האנרגיה) הוציאה בשנת 2012 לא פחות מ-60 מיליארד דולר רק על ייבוא LNG. גם הודו רשמה עלייה דרמטית בייבוא ה-LNG והוציאה עשרות מיליארדי דולרים על הגז הטבעי שרכשה.
אך יפן והודו אינן לבד במערכה. גם טיוואן, סין, דרום קוריאה וסינגפור הן צרכניות משמעותיות של LNG הכורעות תחת נטל המחיר הכבד. על פי סטטיסטיקות שפורסמו בעבר, מדינות אלו (כולל סין ויפן) צפויות להוות 64% מכלל הצריכה העולמית של LNG עד 2020. משמעות הדבר היא כי התאגדות מסחרית של מדינות אלו, עשויה לשמש כמנוף משמעותי להפחתת המחירים.
עם זאת, נכון לעכשיו סובלות ארצות המזרח מהעובדה שאת מרבית הגז המיובא שלהן הן מקבלות בעיקר ממדינות המפרץ וצפון אפריקה, שם שורר לא פעם מצב בטחוני רעוע שמייצר חוסר יציבות במחירי הגז. שאיפתן של מדינות המזרח הוא לגוון את יעדי ארצות המוצא של הגז ולהכניס את קנדה כיצואנית אלטרנטיבית למדינות המזרח התיכון.