במכתב ששלח היום לשרים, קורא צביקה אורן להעביר מידית מענק של 3 מיליון שקל למפעל
התאחדות התעשיינים בקריאה ללפיד ובנט: הצילו את מפעל נגב טקסטיל
נשיא התאחדות התעשיינים, צביקה אורן, פנה היום (ג') בצהריים לשר האוצר, יאיר לפיד ושר הכלכלה, נפתלי בנט, בבקשה להציל את מפעל 'נגב טקסטיל' העומד בפני סכנת סגירה מידית. לדברי אורן, באמצעות מימון של 3 מיליון שקל, מענקי הסבה לגז טבעי והפחתת עלויות שנקבעות על ידי הרשויות הממשלתיות, המפעל יוכל לצלוח את המשבר אליו נקלע.
לפני כשבועיים נדמה היה כי התרחשה פריצת דרך וכי נמצא פתרון למפעל. הבעלים הזרימו לקופת המפעל 700 אלף שקל תוך ציפייה שבנט ולפיד יאשרו את תוכנית ההבראה של המפעל וכחלק ממנה המדינה תשקיע בו סכום של 3 מיליון שקל. אולם, שר הכלכלה החליט שלא לתת למפעל את מלוא המענק אלא נאות לתת לו רק הלוואה של 1.6 מיליון שקל. משמעותה המעשית של החלטתו היא סגירת המפעל שנמצא בקשיים זה תקופה ארוכה. בנט סבור כי אין לסבסד מפעלים כושלים או כאלה שלסחורה שלהם אין ביקוש, מחשש שאם יתמוך משרד הכלכלה במפעל נגב טקסטיל בשדרות, יפנו אליו בעתיד עשרות מפעלים במצב כלכלי דומה, בדרישות דומות.
לעומת בנט, צביקה אורן סבור כי למפעל תהיה זכות קיום עסקית לאחר שיישם את תוכנית ההבראה עבורו וגם כי עשרות חברות אחרות בענף הטקסטיל תלויות בנגב טקסטיל ולכן סגירתו תשפיעה גם עליהן. בכדי לאפשר למפעל לצלוח את תקופת הביניים, עד לחיבורו לגז הטבעי בסוף שנת 2014 אשר אמור לשנות את פני המאזן הכספי במפעל ולהפוך אותו לרווחי, אורן ממליץ במכתבו לשרים להציל את המפעל באמצעות מימון מיידי בהיקף של 3 מיליון שקל, אשר יאפשר ליישם את תוכנית ההבראה. המימון יוזרם להשקעה בשינויים תפעוליים, רכישת חומרי גלם, תשלום משכורות ועוד. בנוסף ממליץ אורן כי הרשויות הממשלתיות והציבוריות יקלו על המפעל באמצעות הורדת התשומות שנמצאות תחת אחריותן, כמו ארנונה, מים וכדומה.
במכתב שנשלח היום לשני השרים כתב אורן: "ערב ראש השנה, אני פונה אליכם, על מנת שהממשלה תגבש פתרון שימנע את סגירתו של מפעל נגב טקסטיל בשדרות. מהיכרותנו את הענף ואת המפעל, אנו סבורים שיש לנגב טקסטיל זכות קיום עסקית, לאחר שיישם את תוכנית ההבראה שהוכנה עבורו". אורן ממשיך ומוסיף כי "המפעל הינו מצבעת הסריגים היחידה שנותרה בארץ וככזה הוא מהווה מפעל עוגן שעוד עשרות חברות אחרות מהענף תלויות בו. סגירת המפעל, לא רק שתהווה מכה קשה לעשרות המשפחות המתפרנסות ממנו ישירות, אלא תגרום גם להפסקת פעילות של חברות נוספות ופיטורי מאות עובדים".
אורן גם מבקש במכתבו להגדיל את מענק ההסבה של מפעלים קטנים ובינוניים לגז טבעי מרבע מיליון שקל למיליון שקל לפחות. המענק יינתן לתקופה מוגבלת וימריץ מפעלים קטנים ובינוניים להתחבר לגז.