תשתיות אנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • עמוד הבית
  • צור קשר
רווחי קבוצת דלק זינקו ברבעון השני ב-233%
מערכת תשתיות 28 באוגוסט 2013 17:24 אין תגובות

בקבוצה מסבירים את הגידול בהכנסות בעיקר מפעילות פרויקט 'תמר' וחיפושי והפקת הגז הטבעי וגם מפעילות הביטוח והפיננסים בישראל

Print Friendly, PDF & Email
רווחי קבוצת דלק זינקו ברבעון השני ב-233%

רווחי קבוצת דלק זינקו ברבעון השני ב-233%

קבוצת דלק בשליטתו של יצחק תשובה מסכמת היום (ד') את הרבעון השני של השנה עם עלייה של 11% בהכנסות לכדי 9.6 מיליארד שקל. בקבוצה מסבירים את הגידול בהכנסות בעיקר מפעילות פרויקט 'תמר' וחיפושי והפקת הגז הטבעי וגם מפעילות הביטוח והפיננסים בישראל.

הרווח התפעולי של הקבוצה ברבעון השני של 2013 הסתכם ב-492 מיליון שקל לעומת רווח תפעולי של 211 מיליון שקל ברבעון המקביל, זינוק חד של 233%. הרווח הנקי זינק ל-505 מיליון שקל בהשוואה ל-40 מיליון שקל ברבעון המקביל. את העלייה הזו יש לנקוף בעיקר למימוש מניות דלק US ברבעון השני ושערוך יתרת ההשקעה בעקבות איבוד השליטה האפקטיבית.

מאז אוגוסט 2012 מימשה הקבוצה יותר ממחצית מאחזקותיה בדלק US בתמורה כוללת של כ-2.65 מיליארד שקל. מימושים אלה הגדילו את התזרים של הקבוצה בקרוב ל-2 מיליארד שקל, וחיזקו עוד יותר את הונה העצמי. החל מהרבעון הנוכחי הקבוצה הפסיקה לאחד את דוחות דלק US בדוחות הכספיים של הקבוצה.

מנכ"ל הקבוצה, אסי ברטפלד, ציין כי "התוצאות של הרבעון מלמדות פעם נוספת על האיתנות הפיננסית והמובילות של הקבוצה במשק הישראלי. זהו הרבעון הראשון בו אנו מכירים בהכנסות מפרויקט 'תמר'. זו נקודת ציון חשובה עבור המשק הישראלי ובהיסטוריה של הקבוצה אשר הצהירה כי תחום האנרגיה וחיפושי הגז הם לב ליבה של האסטרטגיה שלה. כחלק מאסטרטגיה זו המשיכה הקבוצה במהלך הרבעון במימוש אחזקותיה במניות דלק US וירדה משליטה אפקטיבית בחברה. בכוונתנו להמשיך ולפעול למימוש האסטרטגיה של הקבוצה ולשים את כובד המשקל על פעילות החיפושים וההפקה של נפט וגז בהיותם מנוע צמיחה מרכזי וחשוב בעל פוטנציאל משמעותי".

Print Friendly, PDF & Email
אבי ברטפלד גז טבעי יצחק תשובה מאגר תמר קבוצת דלק רבעון רווח

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

הכשרת מתקינים סולאריים

קורס חדש לתחזוקת מערכות סולאריות. בנו מחלקות חדשות! יש עתיד ארוך טווח.

הקשיבו לבוגרי מכללת תשתיות

קורס יזמים ומפקחים סולאריים

איתור עסק/שרות
חפשו עסק :
אזור החיפוש
חיפוש ברדיוס 20 קילומטרים
רישום למערכת מידע של תשתיות
ארכיון תשתיות – מגזינים
  • מגזין 001 ספטמבר 2010
  • מגזין 002 אוקטובר 2010
  • מגזין 003 נובמבר-דצמבר 2010
  • מגזין 004 ינואר-פברואר 2011
  • מגזין 005 מרץ-אפריל 2011
  • מגזין 006 מאי-יוני 2011
  • מגזין 007 יולי-אוגוסט 2011
  • מגזין 008 ספטמבר-אוקטובר 2011
  • מגזין 009 נובמבר דצמבר 2011
  • מגזין 10 ינואר-פברואר 2012
  • מגזין 11 מרץ-אפריל 2012
  • מגזין 12 מאי-יוני 2012
  • מגזין 13 יולי-אוגוסט 2012
  • מגזין 14 ספטמבר אוקטובר 2012
  • מגזין 15 מהדורה מיוחדת לכנס אילת אילות
  • מגזין 16 יולי אוגוסט 2013
  • מגזין תשתיות 17 דצמבר 2013
  • מגזין 18 אפריל מאי 2014
  • מגזין 19 יולי-אוגוסט 2014
  • מגזין 20 דצמבר 2014
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד