הדברים שנאמרו במסגרת ישיבת הקבינט להורדת יוקר המחיה מבטאים את רצונו של שר הכלכלה בביטולם של היטלי הגנה על התעשייה הישראלית
בנט: "יש לקחת בחשבון שיקולים הנוגעים ליוקר המחיה, גם על חשבון התעשיה המקומית"
בתמונה: שר הכלכלה, נפתלי בנט יחד עם יו"ר התאחדות התעשיינים, צביקה אורן
האם התעשייה הישראלית תספוג קשיים נוספים בדרך להורדת יוקר המחיה בישראל? על פי ציטוט של שר הכלכלה, נפתלי בנט, מהיום (ב') נראה שהתשובה לכך עשויה להיות חיובית. במסגרת קבינט יוקר המחיה שכונס היום אמר בנט כי "כיום קיימים היטלים שהמדינה רשאית להטיל כדי למנוע היצף ולסייע לתעשייה המקומית. אנחנו נדאג שלפני החלטה נמהרת להגן על תעשייה מקומית, יילקחו בחשבון גם שיקולים הנוגעים ליוקר המחייה והאינטרסים של הצרכנים".
לדבריו של בנט הצטרף גם שר האוצר, יאיר לפיד, שאמר כי "בעוד שבעשור האחרון עלה התוצר הריאלי ב- 24% השכר הריאלי עלה רק ב-2%. מעמד הביניים שואל עצמו מדוע הוא לא רואה שום דבר מכל העושר הזה שהוא מייצר. אנו מחויבים להורדת יוקר המחיה, נעבור מוצר מוצר, חנות חנות עד שנעשה זאת".
בתחילת ישיבת הקבינט ציין בנט כי יוקר המחיה מבריח את מעמד הביניים הישראלי ומקשה עליו שלא לצורך. ""יקר בישראל. חמישים אחוז מהעובדים בישראל משתכרים פחות מ – 6,600 שח לחודש ומתקשים לעמוד ביוקר המחייה כאן. מוצרים שעולים באינטרנט כמה עשרות ש"ח, עולים בישראל מאות ולעתים אלפי שח. אספירין, לדוגמא, עולה בישראל פי שלוש ממדינות במערב. המשימה שלנו היא פתיחת חסמי ייבוא. ניתן להסתכל על המצב כצינור או עורק, מדובר במאות חסמים שעלינו לצנתר בכדי לאפשר לייבוא לזרום ללא חסמים ולהתחרות במוצרים קיימים בשוק ובכך לייצר תחרותיות לרווחת הצרכנים".
לפיד ובנט הנחו את חברי הצוות הבינמשרדי להסרת חסמי ייבוא לפעול במלוא המרץ, במהירות וביעילות במטרה להביא לתוצאות והסרת חסמים מהר ככל הניתן, לדווח מעת לעת על התקדמות הצוות לקבינט ובמידה ותהיינה המלצות – להביא אותן ב"מסלול מהיר" לאישורו.
בקבינט הבינמשרדי לקחו חלק, מלבד שר האוצר והכלכלה גם שר החקלאות, יאיר שמיר, יו"ר הרשות להגבלים עסקיים, דיוויד גילה, מנכ"ל משרד הכלכלה, עמית לנג, מנכ"ל משרד המשפטים, גיא רוטקוף וכן בכירים וצוותים מקצועיים מהרשות להגבלים עסקיים, משרד הכלכלה, משרד האוצר, רשות המיסים, משרד המשפטים ומשרד החקלאות.