המאגר הקפריסאי הנמצא בשליטת נובל אנרג'י, דלק ואבנר יזכה לבמחני הפקה בעלות של כ-64 מליון דולר. פוטנציאל המאגר נע בין 5-7 TCF
מבחני ההפקה במאגר אפרודיטה (בלוק 12) יחלו השבוע
השותפות במאגר אפרודיטה 2 (הקפריסאי) עומדות להתחיל לבצע מבחני הפקה כבר בימים הקרובים, כך דיווחה אמש (ג') "אבנר". מבחני ההפקה, שנועדו לתת חותמת סופית לאיכות הגז ולאפשרות ההפקה שלו בפועל, עתידים לעלות כ-64 מליון דולר, מתוכם תשלם אבנר כ-10 מליון.
נובל אנרג'י, שמתפקדת כקבלנית הביצוע בקידוח מסרה כי להערכתה קצבי ההפקה המשוערים יהיו עד כ- 60 מיליון רגל מעוקב ליום כאשר המבחנים צפויים להתחיל בימים הקרובים ולהימשך כחודש ימים. מבחני ההפקה יבוצעו על ידי אסדת הקידוח ENSCO 5006 ויכללו הזרמה של גז טבעי מהמאגר בקצבים שונים, תוך מדידת הלחץ במאגר וניתוח הרכב ההידרוקרבונים המופקים.
ממשלת קפריסין מקדמת במלוא המרץ את פיתוח מאגרי הגז שברשותה והספיקה לחתום זה מכבר על מזכר הבנות עם שותפות המאגר (דלק, נובל אנרג'י ואבנר) בדבר הקמת מקתן LNG שיקום בסמוך ללימסול. על פי ההסכם, בשלב ראשון יוקם קו ייצור אחד (טריין) בעלות של 6 מיליארד דולר ובעל יכולות טיפול ב-8 BCM בשנה. לאחר מכן צפויים להבנות 2 טריינים נוספים שעתידים לשמש את כלל מפיקות הגז במאגרים השונים.