החברות לא פעלו בהתאם לחוק האריזות הקובע יעדים ברורים למיחזור פסולת האריזות בישראל, ונמנעו מהתקשרות עם תאגיד "תמיר"
שתים עשרה חברות לא עמדו ב'חוק האריזות' – ונקנסו ב-1.5 מיליון ש"ח
המשרד להגנת הסביבה דורש מ-12 יצרנים ויבואנים שטרם החלו ליישם את חוק האריזות, לשלם קנס על אי עמידה בדרישות החוק. החברות נדרשות לשלם את הקנס מכיוון שלא התקשרו עד עתה עם תאגיד מחזור האריזות בישראל "תמיר", אשר יישום חוק האריזות בישראל מבוצע על ידו. בין החברות שנדרשו לשלם את הקנס: מתאים לי, נגב קרמיקה ו-ID Design
כ-700 יצרנים ויבואנים כבר החלו ליישם את חוק האריזות, אשר נכנס לתוקפו ב-2011 ומחייב את היצרן לטפל בכל הפסולת הנוצרת כתוצאה מאריזות המוצרים אותם הוא מוכר. לצד הטיפול בפסולת מצד היצרנים והיבואנים, פועל המשרד להגנת הסביבה מול הרשויות המקומיות לשם יצירתו והטמעתו של מערך לאיסוף אריזות מבתי התושבים, גם כן באמצעות תאגיד "תמיר".
תאגיד "תמיר" הוקם על ידי התאחדות התעשיינים בישראל וממומן על ידי התעשייה ופועל ללא מטרות רווח, מתוך עקרון הקובע כי על מייצר הפסולת להיות אחראי לטיפול בה. יעדי המיחזור שנקבעו בחוק האריזות הם עד 60% מיחזור מכלל פסולת האריזות עד שנת 2015.
כחלק מעמידה בתנאי החוק, יוצבו ברחובות הרשות המקומית פחים כתומים לאיסוף אריזות. פסולת האריזות תישלח למיחזור וכאמור, הטיפול והאיסוף ימומן על-ידי התעשייה. זאת בניגוד למצב הקיים כיום בו התושבים מממנים בעצמם את פינוי הפסולת מכספי הארנונה שלהם, וכך נוצר מצב בו תושב בשכונה חלשה מסבסד את פינוי האריזות הנצרכות בשכונות חזקות מבחינה סוציו-אקונומית, זאת מכיוון שקיים קשר ישיר בין הכנסה לייצור פסולת.
בעתיד צפוי כי על מנת להפחית את עלויות הטיפול במיחזור האריזות, יוקטנו האריזות עצמן ויורכבו מחומרים הניתנים למיחזור בקלות.
השר להגנת הסביבה, עמיר פרץ, הגיב על הפרת החוק של 12 החברות: ״התהליך שבו כל סוגי הפסולת יוסדרו ויטופלו ובכך יינתן סיכוי שהפסולת תיהפך לחומר גלם חדש, נמצא בעיצומו. לא נתפשר עם שום גורם שמפריע לכך וההתעלמות שלו מהווה מקלות בגלגלי התהליך שאין לנו כל כוונה לתת לאיש לעוצרו״.
בתמונה: עמיר פרץ, השר להגנת הסביבה
מה עם קצת דיוק בדיווחים ופחות הטעיה?!!?!
סך הקנסות מגיע למיליון וחצי, לכל חברה נקנסה רק בכ-150 אש"ח
לעומת החברות המשתתפות אשר משלמות מיליונים כל שנה