מנכ"ל וודסייד, פיטר קולמן, ציין כי הוא ממתין לפסיקת בג"צ בנוגע למסקנות הייצוא בכדי להחליט איך תתקדם עסקת הרכישה של מאגר לוויתן
מנכ"ל וודסייד: עסקת לוויתן היא הזדמנות של פעם בעשור
פיטר קולמן, מנכ"ל חברת וודסייד האוסטרלית, לא מוותר על עסקת הרכישה של מאגר לוויתן כל כך בקלות: בראיון שהעניק ל"אוסטרליאן" אמר קולמן כי ההזדמנות העסקית, כמו זו של עסקת וודסייד-לוויתן , מגיעה פעם בעשור. "מדובר באחת התגליות הגדולות בעולם" אמר קולמן על מאגר לוויתן, ממנו ביקש לרכוש 30% תמורת 1.25 מיליארד דולר "הוא ממוקם באזור אידיאלי גם עבור המשק המקומי- ישראלי וגם עבור ייצוא לאסיה, אירופה ולמדינות שכנות".
עם זאת, העיתונות האוסטרלית מדווחת על כך שבנובל אנרג'י (השותפה המרכזית במאגר לוויתן) החלו להסתייג באחרונה מרעיון הקמת מתקן ה-LNG (הנזלת הגז, תחום ההתמחות של וודסייד) והעדיפו אופציות ייצוא למדינות שכנות כאשר המודל המרכזי הוא ייצוא בצנרת לתורכיה ומשם לאירופה.
קולמן מודע היטב לעובדה כי כל שיתוף הפעולה בתחום ייצוא הגז תלוי בהחלטת בית המשפט העליון שתכריע האם מסקנות הייצוא שהתקבלו על ידי הממשלה, תקפות או לא. "אנחנו מחכים להכרעת בית המשפט הגבוה בישראל בכדי שנוכל להגיע לסיכומים מול השותפים במאגר" אמר קולמן בנושא. בהמשך דבריו התייחס קולמן לעובדה שממשלת ישראל אפשרה (במסקנות הייצוא שקיבלה זה מכבר) לייצא עד 50% מעתודות הגז במאגר לוויתן, זאת למרות שהסכום הכולל של הייצוא מכלל העתודות עומד על 40% בלבד.
יש לציין כי אותו קולמן שיושב וממתין כעת להכרעת בית המשפט העליון הישראלי הניף בעבר את חרב האולטימטום על ממשלת ישראל כשהבהיר כי אם לא יתקבלו הכרעות בנושא ייצוא הגז עד סוף יוני 2013, הרי שהעסקה תבוטל. מאז, כאמור, קיבלה ממשלת ישראל הכרעה שקבעה כי ניתן יהיה לייצא 40% מכלל עתודות הגז אך הדיון הופנה לבג"צ שייאלץ לפסוק בסוגיה: האם החלטת הייצוא יכולה להתקבל על ידי הממשלה או שמא עליה לעבור לידיה של הכנסת.
וודסייד, שהייתה אמורה להעביר סכום של 696 מליון דולר לאחר אישור מסקנות הייצוא לידיהן של השותפות במאגר, מעכבת את התשלום בשל הציפייה לפסיקת בג"צ. סכום זה, אם יתקבל בסופו של יום, עשוי להוות את התנופה המרכזית לפיתוחו של מאגר לוויתן.