יוגב, שכיהן בעבר כיועץ אסטרגטי של חברת החשמל, יוביל את המו"מ מטעם הממשלה. מינויו ליועץ בחח"י זכתה בעבר לביקורת חריפה מטעם מבקר המדינה
מחליף צד: אורי יוגב יוביל את המו"מ בנושא הרפורמה של חברת החשמל
אורי יוגב עתיד לעמוד בראש צוות המשא ומתן מטעם המדינה בנושא הרפורמה בחברת החשמל, כך מדווח הבוקר "דה מרקר". יוגב, שכיהן בעבר כראש המועצה הישראלית לכלכלה (במשרד ראש הממשלה) עתיד לחבור לגורמים במשרדי האוצר והאנרגיה, בכדי לנסות ולקדם את הרפורמה החדשה. כזכור, המשא ומתן בין הצדדים אמור היה להתחיל כבר בתחילת השבוע (בהוראת בית הדין לעבודה) אך נדחה בשל הכנות אחרונות שמתבצעות בגיבוש הצוות הממשלתי. לצד גורמים אלו יתווספו לוועדה כ-2-3 אנשי ציבור.
הבחירה ביוגב לתפקיד מנהל המו"מ מטעם הממשלה מעלה מספר שאלות. במהלך 2007 שכרה חברת החשמל את שירותיו של יוגב כיועץ אסטרגטי בנושאים של שינוי מבני והתמודדות מול גורמים ממשלתיים. מבקר המדינה, בדו"ח שכתב, קבע כי יוגב נבחר למשרה זו ללא מכרז תקין ולמרות שאמור היה לתת את שירותיו במשך 3 חודשים בלבד, הרי שבפועל עבודתו נמשכה הרבה יותר כך ששכרו הכולל הגיע לעלות של כ-900 אלף ש"ח.
כך או כך, דיוני הרפורמה יחלו בזמן הקרוב והם צפויים להכיל זווית מחודשת על מה שכונה בעבר "רפורמת השקשוקה". אותה רפורמה שנידונה על ידי נציגי הממשלה הקודמת (בראשות סגן שר האוצר היוצא, יצחק כהן מש"ס) שמרו על מרבית כוחה של חברת החשמל לנוכח העובדה שמערכת ההולכה, החלוקה וניהול המערכת נותר בידיה. כעת, נראה שהדיונים ייפתחו מחדש את הסכמי העבר ויחלו דיונים קדחתניים, עד שייצא עשן לבן.
בהקשר זה ראוי לציין את המכתב ששלח פורום יצרני החשמל הפרטיים למשרד האוצר ובו עלתה בקשה למנוע מחברת החשמל להמשיך ולהחזיק במנהל המערכת בשל מה שכינו "פגיעה במשק החשמל התחרותי". כמו כן ביקשו נציגי הפורום להבטיח שהמשך פיתוח שוק החשמל והקמת תחנות כוח לייצור חשמל, יתבצע על ידי השוק הפרטי בהתאם לאותה מדיניות על פיה נהגה הממשלה בשנים האחרונות כאשר אישרה את הקמתן של OPC, דוראד, דליה ועוד.