אבטחת אסדות הגז מתעכבת בשל ויכוח בין משרד הביטחון לחיל הים אודות המדינה שתספק את ספינות הפטרול. המועמדות: גרמניה ודרום קוריאה שמחכות לתשובות
אבטחת אסדות הגז מתעכבת בשל מחלוקת בין משרד הביטחון לחיל הים
האם אבטחת אסדות הגז עומדת בפני עיכוב של מספר שנים? על פי דיווח של חדשות ערוץ 2 מאמש (ב') נראה שהתשובה חיובית. על פי הדיווח, חיל הים הגיש 2 הצעות למשרד הביטחון עבור רכישתן של מספר ספינות שאמורות היו להגן על המרחב הימי באזור האסדות. ההצעות כללו אופציות לרכישה של אוניות מגרמניה או מדרום קוריאה.
על פי המסמך שפורסם בערוץ 2, מפקד חיל הים העביר בקשה למשרד הביטחון בו ביקש לבחור באוניה הגרמנית שעלותה הייתה פחותה בכ-100 מליון אירו מזו הקוריאנית. עם זאת, בסופו של הליך העדיף משרד הביטחון דווקא את האוניה הקוריאנית. עוד דווח כי גורמים במשרד הביטחון נפגשו מספר פעמים במהלך החודשים האחרונים עם גורמים ממשל בסיאול, כדי לקדם את העסקה שנועדה לפצות את הקוריאנים על ביטול עסקת רכישת המטוסים ב-2011.
עם זאת, ממשרד הביטחון נמסר כי המשרד יצא למכרז נוסף וכי הנתונים שהובאו במהודרת החדשות הינם חלקיים בלבד. אם אכן ייצא משרד הביטחון למכרז מחודש כעת, הרי שמדובר בעיכוב דרמטי בכל הקשור לאבטחת המתקנים שעשוי לקחת עוד מספר שנים.
בעבר נוצר ויכוח תקציבי בין משרד הביטחון למשרד האוצר באשר לתיקצוב אסדות הגז כאשר משרד הביטחון ביקש תקציב של כ-3 מיליארד ש"ח בשנה בעוד שגורמים באוצר (ובקרב יזמי הגז) טענו כי התקציב לא צריך לעמוד על יותר מ-100 מליון ש"ח בשנה.
על פי דיווחים קודמים, חיל הים מבקש להצטייד בארבע ספינות סיור חדשות עם מערכת יירוט טילים ובכלי שיט לא מאוישים, כמו גם להציב כוחות כוננות עם יכולת השתלטות מיידית על איומים. עם זאת, ראוי לציין כי את מתקני האסדות עצמן מאבטחים כיום אנשים שנשכרו על ידי המפעילות.