ספקית הגז רכשה את הגז עבור תעשיינים שיבקשו להתחבר לרשת החלוקה. עד כה חתמה סופרגז על עשרות חוזי אספקה מול תעשיינים. בין רשימת לקוחותיה: תנובה, פיניציה, חרסה ועוד
סופרגז רכשה גז טבעי מתמר בעלות של 530 מליון דולר
בתמונה: אייל חנקין, מנכ"ל סופרגז טבעי. צילום: גונן גלין
חברת "סופרגז טבעי" המשתייכת לקבוצת עזריאלי חתמה אתמול על הסכם רכישת גז מול שותפות מאגר תמר, בסך של כ-530 מליון ש"ח. על פי ההודעה ששיחררה קבוצת עזריאלי לבורסה, תקופת האספקה של הגז צפויה להתחיל בשבועיים הקרובים. בכך הופכת סופרגז טבעי לספקית הגז הראשונה שרוכשת עתודות גז באופן ישיר ממאגר תמר.
חשיבות העסקה הנוכחית של סופרגז קשורה קשר ישיר להסבה של מפעלי תעשייה לגז טבעי. סופרגז היא למעשה אחת מספקיות שעתידה לרכוש גז עבור התעשיינים הקטנים והבינוניים שלא יצליחו לייצר חוזים ישירים מול השותפות במאגרים. הגז שנרכש מתמר עתיד לספק את צרכיהם של אותם תעשיינים שיבקשו לייעל את צריכת האנרגיה שלהם על ידי מעבר לגז.
עד כה חתמה סופרגז על עשרות חוזי אספקה מול תעשיינים ובהם ניתן למנות את "תנובה" תל יוסף שתהנה מהזנת CNG, מפעל חרסה שבדרום המייצרת כלים סניטריים וזקוק לגז הטבעי לטובת הפעלת תנור שריפה זולל אנרגיה, פיניציה שתקבל גם היא CNG במיכליות עד שתונח רשת החלוקה באזורה, מפעל קופולוקס שברמת חובב ועוד רבים נוספים.
עם זאת, גורמים רבים במשק הישראלי מיהרו לרכוש עתודות גז משותפות תמר בעבר באופן ישיר. כך למשל, החברה לישראל רכשה עבור חברות הבת שלה (כי"ל ובז"ן) כ-16-20 מיליארד קוב מעוקב (BCM) של גז טבעי בעלות שהגיעה לכ-4 מיליארד דולר. גופים תעשייתיים נוספים שרכשו זה מכבר גז טבעי מהשותפות כולל את פז שרכשה גז בסכום של 45 מליון דולר, מכתשים אגם ב-15 מליון דולר ונייר חדרה- 15-30 מליון דולר.