השר להגנת הסביבה, עמיר פרץ, היה לשר הראשון שנפגש עם מטה המאבק של עמק חפר בכדי לדון עימם על מתקן קבלת הגז שאמור לקום בשטחם. השר הודיע כי החלופה הימית נבדקת, כמו גם השפעותיה על הסביבה הימית
פרץ לתושבי עמק חפר: בודקים אופציית מתקן קבלת הגז בים
נציגי מועצת עמק חפר המתנגדים נחרצות להקמת מתקן לקליטת גז באזורם נפגשו עם השר להגנת הסביבה, עמיר פרץ, בכנסת בכדי לדון בסוגיה הדחופה. בפגישה נכחו ראש מועצת עמק חפר, רני אידן וסגנו אלדד שלם ונציגי מטה מאבק התושבים, השר פרץ, מנכ"לית המשרד, אלונה שפר, סמנכ"לית התכנון והמדיניות, גלית כהן, מנהל מחוז מרכז, גידי מזור, ואנשי המטה. יש לציין כי זו הפעם הראשונה ששר בישראל הסכים לפגוש את נציגי המועצה וזאת לאחר מאבק ממושך שהביא למספר רב של הפגנות.
החשש המרכזי של תושבי עמק חפר נובע מכך שהאזור נמצא בטווח של כ-4 ק"מ מאזור הקו הירוק, ממנו ניתן לייצר פגיעה אסטרטגית במתקני הגז שעשויים לייצר מפגע טרור חסר תקדים בהיקפו. כמו כן התושבים חוששים שעם הקמתו של מתקן קבלת הגז, יוקם באזורם מתקן לייצוא גז ותעשיות כימיות נוספות שיהוו מוקד מזהם. במהלך הפגישה בין נציגי המועצה לשר פרץ הועלתה הטענה כי עד כה אף גוף סטטוטורי לא בדק את ההיתכנות האמיתית של הקמת מתקן קליטת גז בים אל מול החלופה היבשתית. פרץ הסביר כי נכון לעכשיו הגורמים המקצועיים של המשרד בוחנים את התסקיר בנושא ההשפעה על הסביבה הימית.
יש לציין כי ההחלטה אודות הקמתו של מתקן קבלת גז בצפון הארץ תצטרך להתקבל בקרוב שכן המצב הנוכחי, בו משק האנרגיה הישראלי נאלץ להסתמך על צינור הולכה בודד הינו מסוכן . במצב זה, תקלה בודדת בצינור ההולכה עשויה לשבש את מערכות ייצור החשמל של חברת החשמל וכן להביא לנזקים כבדים עבור התעשיינים שמוזנים על ידי אותו הגז. בעבר עלו מספר חלופות למיקום מתקן קבלת הגז אך מרביתם נדחו על יד ועדות התכנון. היעדים האחרונים שנותרו על הפרק הם עמק חפר וחוף הכרמל.
יש לציין כי שר האנרגיה היוצא, עוזי לנדאו , התייחס מספר פעמים לסוגיה המורכבת. במסגרת כנס "תשתיות" הוא אף ענה לאחד המפגינים ששאל אותו מדוע המדינה לא בודקת את החלופה הימית כאופציה להקמת מתקן קבלת הגז. לנדאו השיב כי חלופה ימית אכן נשקלת וייתכן כי אכן תקום כזו אך טען בהמשך כי להסתמך על נקודת קליטה ימית בלבד הינו צעד מסוכן, שכן במקרים של תקלות – ייקח זמן רב יותר לתקן את התקלה, מה שעשוי להביא לנזק חמור ביותר למשק החשמל ולתעשייה. שר האנרגיה הנוכחי, סילבן שלום, טרם התייחס באופן פומבי לסוגיה.
בוקר טוב כבוד השר,מקוים שתבדקו באמת את האופציה הימית ולא רק כדי לצאת ידי חובה. אין לכם שום זכות לבנות בתי זיקוק ומפעלים פטרוכימיים על חשבון בריאותנו וחיינו, ועוד להגיד שזה לרווחת אזרחי המדינה, ובאישור המשרד להגנת הסביבה.תושבי עמק-חפר
האופציה הימית מבוססת על טכנולוגיה קיימת וישימה בעולם.
אפילו נובל אנרג'י מציגה אותה כאופציה מעשית וטוענת שאם יזמינו עכשיו אניה לטיפול מלא בגז בים ( לא מדובר בהנזלה במקרה זה!)היא תגיע עד 2016.
אז מי שם רגל?!
עושה רושם שמישהו רוצה לשים יד על שטחים ירוקים נרחבים להקמת איזורי תעשייה ומפעלי הגז הם התירוץ.
שר לנדאו: הטיפול בגז בים נעשה ביחידות מודולריות. אם חלק מתקלקל מחליפים מייד. כמו כרטיס אלקטרוני.
אפשר להביא גז ומהר בלי לסכן את התושבים ולהשחית את הסביבה
תושב הכרמל הדרומי
"מים שקטים חודרים עמוק" בהחלט יש מצב של הסחת דעת למתקני גז ביבשה כאשר בעצם לתוצרי הלוואי של הגז, פטרו-כימים יש מקום מכובד בדמות מאות דונמים של קרקע באיזורים מאוכלסים-יש בזה הרבה כסף בתעשייה הרעילה הזו. בדו"ח לרמן חסרה התייחסות לסוגייה, אך השר לשעבר לנדאו ציין זאת במפורש
אין ולו מתקן פטרוכימי אחד בעולם שלא עבר תאונה ,להקים מיתקן שכזה בלב עמק חפר במקום המתוכנן מסכן לא רק את תושבי העמק אלא את הערים השכנות נתניה וחדרה .אנחנו עדיין זוכרים איך התנפצו זגוגיות בבתים אצלנו כאשר המיתקן בחוף נוף ים התפוצץ לו סתם ככה בבוקר אחד,ולמרבה המזל זה היה פיצוץ של בונקר אחד בלבד מתוך סדרה גדולה יותר.רק אמש צנחו להן לים מכולות חומרים רעילים מהספינה שעושה כעת את מלאכת הזיקוק וראינו את ההיסטריה שהיתה מסביב לארוע .
באתר חגית שבכרמל לא יקום מתקן לזיקוק גז נקודה
את הכרמל לא שורפים שוב !!!
איציק בקיש – מה ששנוא עליך אל תעשה לשכניך …
אני מקווה שכל השרים והרבה אנשים חשובים מהמדינה קוראים את התגובה שלי ולוקחים אותה בחשבון,
אני רוצה לחיות חיים שקטים ויפים ולא לחיות בפחד וחרדה ולבוא כל יום לבית ספר ולעבודה במחשבה שאולי ובכל יום אנחנו יכולים למות, כל יום נולד תינוק חדש גם בעמק חפר, התינוק הזה רוצה לחיות חיים שקטים ושלא יגמרו אחרי קצת זמן מהחיים שלו שהספיק לחיות וגם אותן חיי בפחד ובחרדה שכדאי לנצל כל יום כי הוא יכול להיות האחרון שלו, יש פה בעלי חיים ואנשים ותושבים וילדים וחיים שלמים ואי אפשר להרוס אותם רק בגלל שמצאנו גז וזה גם לא כל כך חשוב, אז מה אם זה יביא תועלת ופרנסה למדינה אבל זה ממש לא עדיף על המוני אנשים שמתים ומאות ואלפי משפחות עצובות שחיות ביגון (אם בכלל ישאר משהו מהמשפחה) תחשבו על זה שאתם כאילו באים לבית של מישהו עם פצצה שתבנה כיפה מעל עמק חפר ותפוצץ את כל מה שבפנים) אתם לוקחים חיים של בעלי חיים ואנשים וילדים שרק רוצים חיים ושקטים בכפר הכי טוב ובאזור והמקום הכי טוב שהם יכלו למצוא בשביל לגור בו. אנחנו רוצים חיים שקטים ושלא נחשוב כל יום כשנלך לבתי הספר ולעבודה שאם יהיה חור של שני סנטימטרים בצינור אז כל עמק חפר תימחק, ותחשבו טוב טוב והרבה והמון ותחשבו אם זה נשמע לכם הגיוני פשוט לרצוח אנשים וגם להרוג את עצמכם. גם אם הבנייה -בים- תיקח עשר שנים אז כל יום נחייה בפחד ובחרדה שאנחנו יכולים למות כל שנייה כי יכול להיות חור בצינור ופיצוץ ענק שימחק את עמק חפר אם מישהו ידליק אפילו גפרור כי גז יסתובב לנו בבית והנוף שנראה מהחלון יהיה כמה צינורות עבים שהורסים לנו את החיים ומתפללים שירחיקו אותם מפה ולא מבינים מה עשינו רע בשביל שהצינורות האלו יהיו צמודים למשפחות שלא עשו כלום לבית. אז לפני שאתם מוציאים את ההוראה לבנות מפעל, תחבשו טוב טוב שאתם רוצחים אנשים, ילדים, תינוקות, חיות ואת עצמכם. תחשבו………. אתם מעיפים פופולריות מאשר חיים?