שר האנרגיה הלבנוני, ג'רסן בסיל, כינס בסוף השבוע שעבר ישיבה דחופה בפרלמט הלבנוני במסגרתו קרא לבדוק שישראל לא מנצלת את יכולותיה הטכנולוגיות בכדי "לגנוב" את הגז הלבנוני
לבנון: חייבים להסדיר את הגבולות הימיים עם ישראל וקפריסין
שר האנרגיה הלבנוני, ג'רבן בסיל, כינס בסוף השבוע שעבר ישיבה דחופה בפרלמנט הלבנוני במסגרתו קרא לבדוק שישראל לא מנצלת את יכולותיה הטכנולוגיות בכדי "לגנוב" את הגז הלבנוני. בסיל התייחס למאגר כריש המצוי במקביל לחופי נהריה, הנמצא בקירבה יחסית לגבול הימי עם לבנון. על פי דיווחים בעיתונות הלבנונית, בסיל הביע חשש כי ישראל יכולה להניח צינורות באורך של כ-4 ק"מ ובכך לשאוב את הגז הלבנוני.
בסיל קרא לממשלתו לעשות ככל הניתן בכדי לסמן את הגבולות הימיים של לבנון, ישראל וקפריסין בכדי למנוע מצבי מחלוקת באשר לעתודות הגז המצויים בשטחים אלו. בעבר נעשה נסיון ליצור קשר עם גורמים באו"ם בכדי שאלו יגשרו בסוגיה המורכבת, אך ניכר היה כי בגוף הרב לאומי ביקשו להמנע מהתערבות בסוגיה. גם האמריקאים ניסו לייצר פשרה ישראלית- לבנונית – על ידי גורמים משני הצדדים, אך נכון לעכשיו לא נוצר קו גבול ברור ומקובל.
"אנחנו לא אומרים שהמשבר כבר אירע" אמר בסיל "אבל אנחנו צריכים לנקוט בכל האמצעים בכדי למנוע מצב שבו ישראל תוכל להחזיק במאגרי הגז שלנו בעתיד. בשל האפשרות של ישראל לקדוח בצורה אופקית, היא מסוגלת להגיע גם למאגרים שלנו". עם זאת, בסיום דבריו הבהיר בסיל כי עד כה לא הוכחה בפועל האפשרות כי ישראל מסוגלת לבצע מהלך שכזה מבחינה טכנית.
לבנון מקדמת ביתר שאת את המכרזים לפיתוח המאגרים שברשותה אך במקביל היא סובלת מהעובדה שממשלתה הזמנית מתקשה לקבל החלטות משמעותיות שישרדו את הבחירות. בעבר דווח כי עשרות חברות בינלאומיות (מהגדולות במשק חיפושי הגז והנפט) כבר הגישו את מועמדותן לפיתוח המאגרים שעל פי הערכות מכילים עתודות הגז השוות (לפחות) בגודלם לאלו שנמצאו בשטח הישראלי.