כך העריך ארנון רונד, מנכ"ל חברת הייעוץ הכלכלית, הלווי דוויק. מהמלצותיו: לברר את לו"ז הנחת צנרת החלוקה ולא להמתין עד לבואה בכדי לעבור את הליך ההסבה המפעלית
ועידת תעשיית העתיד: "בעוד שנתיים, 300 מפעלים יהיו מחוברים לגז הטבעי"
חברת הייעוץ "הלוי דוויק" מתמחה במתן אבחנות כלכליות עבור משרדי ממשלה, חברות ומפעלים. לצד כל אלו היא עורכת פרוגרמות תכנוניות עבור רשויות מקומיות תוך כדי ליווי של פרויקטים שונים. בתחום האנרגיה הייתה אמונה החברה על ליווי מכרזי רשתות החלוקה הארצית, ייעוץ לרשות הגז בכל הנושאים הכלכליים והאסטרטגיים ועוד. ארנון רונד, מנכ"ל החברה,הגיע לועידת תעשיית העתיד של תשתיות והתאחדות התעשיינים בכדי לשתף את הקהל בכך שכבר כעת נבחנת אפשרות להוביל את הגז הטבעי לירושלים כך שיגיע לכל בתי העיר, בכדי שאלו יוכלו להנות מחימום מוזל בתקופת החורף.
"הסבה למפעלים גדולים ובינוניים שאינם מרוחקים מרשת החלוקה היא ודאית" אומר רונד "יש כאן יתרון כלכלי מובהק, שיפור בכל הקשור לאיכות הסביבה, לנצילות, לשחיקה של מבערים והשגת פחת נמוך יחד עם תעריפי תשתית אחידים".
בהמשך ציין רונד כי בחברה אותה הוא מנהל מלווים בימים אלו 10 מפעלים שעוברים הסבה והוסיף כי מפעלים רבים, אליהם רשת החלוקה תגיע רק בהמשך, מתחילים לעבור הליך הסבה לגז טבעי דחוס (CNG) שיובל במיכליות אל המפעל ויוזיל את עלויות האנרגיה המפעליות. " ה-CNG יידחס באלון תבור, שם הוא יועמס ויגיע בהמשך למפעלי הצפון. בעצם הדבר הזה נועד לאותם מפעלים שלא יקבלו בשנים הראשונות בגלל קשיים סטוטוריים. ה-CNG יותר יקר מגז טבעי בצינור עם מחיר של 15 דולר ליחידת אנרגיה. אבל עדיין קיימת כדאיות".
רונד מציין כי לקרית שמונה הגז יגיע רק ב-2019, בעוד שחיפה תזכה לקבלו כבר ב-2016. משימה מורכבת יותר תונח לפתחם של רשתות החלוקה במרכז הארץ שיאלצו להתמודד עם תוואי אורבני שכולל בתוכו 20 ערים שונות. בית החולים הסדה עין כרם יהיה ככל הנראה , בית החולים הראשון בירושלים שיקבל את אספקת הגז, בעיקר בשל צרכי האנרגיה המרובים להם הוא נדרש בשוטף.
על פי רונד, מלונות ים המלח וערד יצטרכו לשלם תשלום נוסף עבור החיבור לרשת החלוקה בשל ריחוקם מפרישת הצנרת הארצית אבל כבר היום עובדים על נסיון להשגת סובסידיות לטובת העניין מטעם המשרד לפיתוח הנגב והגליל. " מפעל שרוצה לעבור הסבה חייב לברר מתי רשת החלוקה מגיעה אליו" אומר רונד " יש התחייבות של חברות החלוקה לתאריכים ספציפיים".
רונד מזכיר כי את יתרונות הגז ניתן לנצל גם לטובת חימום וקירור ומבהיר כי לתעשיינים לא מומלץ להמתין יתר על המידה בבואם להתחיל את הליך ההסבה המתיש. "לאחר התכנון הראשוני צריכים להתחיל להסב את המפעל, להוציא מכרז בין חברות התכנון ואז להעביר הרבה אישורים רגולטוריים. התוכנית ההנדסית צריכה להיות מוגשת לאישור רשות הגז- משם לועדה המקומית ולאחר מכן רשות הגז הטבעי צריכה לאשר את התכנון המפעלי. בסופו של יום מבצעים הגזה שלוקחת עוד 4 חודשים. עוד כשנתיים יהיו 300 מפעלים מחוברים – יהיה חבל שהצינור יגיע והם לא יהיו מוכנים".