במוקד הדיון שיופנה לבבג"צ: האם ההחלטה על יצוא הגז יכולה להתקבל ע"י הממשלה או חייבת לעבור לידי הכנסת
רובי ריבלין ואבישי ברוורמן מצטרפים לבג"צ בנושא יצוא הגז
יו"ר הכנסת לשעבר, רובי ריבלין (ליכוד), יו"ר ועדת הכלכלה, אבישי ברוורמן (עבודה), יו"ר האופוזיציה, שלי יחמוביץ' ויו"ר ועדת הכספים לשעבר, משה גפני יגישו מחר בג"צ כנגד קבלת ההחלטה על ייצוא הגז – בממשלה. הארבעה, שיחברו למספר ארגוני סביבה ולעו"ד אפי מיכאלי מהמכון לאחריות תאגידית, דורשים להעביר את ההצבעה על החלטת הייצוא לידיהם של חברי הכנסת. כזכור, 60 חברי כנסת, מן הקואליציה והאופוזיציה חתמו על מסמך הקורא לעשות זאת.
ברוורמן, שהתחייב בעבר לעשות כל שביכולתו בכדי להעביר את ההחלטה לידי הכנסת, כתב מכתב לראש הממשלה במסגרתו הוא מפציר בו להעביר את ההצבעה לידי הכנסת ואף מתחייב כי ההחלטה תוכל להתקבל במהירות, גם אם תבוא על חשבון חופשת הקיץ של חברי הכנסת.
ברוורמן נסמך על דבריו של היועץ המשפטי לממשלה, אבי ליכט, שקבע כי הצעת ההחלטה על ייצוא הגז מהווה הסדר ראשוני ובשל כך יש לדון בה בפורום נרחב של הכנסת כולה. ברוורמן לא מתייחס לעובדה שבסיום חוות הדעת שלו קבע ליכט, כי על אף המלצה זו, יכולה ההחלטה להתקבל בפורום ממשלתי בשל סעיף בחוק המתיר לשר האנרגיה לאשר החלטות מסוג זה.
במקביל לפעילות המשפטית בבג"צ, פועלים אנשי המחאה החברתית נגד ייצוא הגז ביתר שאת. אמש (ש') החלה הפגנה כנגד ייצוא הגז בירושלים, סמוך לביתו של ראש הממשלה. על אף שההפגנה אושרה על ידי גורמים משטרתיים, נעצרו כעשרה מפגינים ונשלחו למעצר. לאחר מכן, המשיכו המפגנים לככר ציון, שם יצרו מאהל מחאה, בו שהו עד הבוקר. עוברים ושבים שהביעו התעניינות בפעילות המחאה, זכו להסברים על ההצבעה החשובה שמתקיימת היום בישיבת הממשלה.
הבוקר הגיעו המפגינים אל משרדי ראש הממשלה בירושלים, שם הם מפגינים אל מול ישיבת הממשלה ההיסטורית. בין הקריאות שהופנו אל שרי הממשלה: "ההחלטה מושחתת- ההחלטה לכנסת", "רוצים גז, לא רוצים גזירות" ועוד. כמו כן, הניפו המפגינים שלטים בהם צוטטו הבטחות הבחירות של שר האוצר, יאיר לפיד, שהתחייב כי לא ייתן יד לייצוא הגז וכן הבטחות של שרת הבריאות , יעל גרמן, שהביעה גם כן את התנגדותה בנושא.
יש לציין כי ב"חדר המצב", אחד מגופי המחאה נגד ייצוא הגז חזרו והבהירו במהלך סוף השבוע כי העובדות על 40% ייצוא, כפי שהגדיר אותן נתניהו במהלך מסיבת העיתונאים בשבוע שעבר, אינן מדויקות כלל ועיקר. הסיבה לכך היא שבהצעת ההחלטה שמובאת היום להצבעה, מתאפשרת אופציית ייצוא נוספת למדינות שכנות (מצרים, ירדן, הרשות הפלשתינית) אך עתודות ייצוא אלו אינן נכללות במכסת הייצוא המוכרת. משמעות הדבר: ניתן יהיה לייצא עתודות גז נרחבות באופן משמעותי מקו ה-40%.