בטיעון המשפטי מליועמ"ש מובא פסק דין של השופט אהרון ברק בו נקבע כי הסדר ראשוני, כמו ייצוא הגז, צריך לעבור בחקיקה ראשית
פנייה ליועמ"ש: העבר את החקיקה בנושא ייצוא הגז לכנסת
שורה של ארגוני סביבה ובהם אדם טבע ודין, ישראל יקרה לנו, מגמה ירוקה, העמותה לכלכלה בת קיימא ועוד, פנו הבוקר (א') ליועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין ולמשנה ליועמ"ש, אבי ליכט וקראו לו להבהיר לממשלה כי ההחלטה בדבר ייצוא הגז חייבת להתקבל בכנסת.
"קביעת המדיניות בנוגע ליצוא הגז מהווה החלטה בעלת השלכות דרמטיות על החברה, הכלכלה, הסביבה ובריאות הציבור בישראל. הכרעה בסוגיה אסטרטגית זו עתידה לעצב את פני משק האנרגיה בישראל, ולהשליך על מידת העצמאות האנרגטית של מדינת ישראל. החלטה בסדר גודל שכזה מהווה הסדר ראשוני ועל כן ראוי ונדרש שתוסדר בחקיקה ראשית, ולאחר דיון מעמיק ורחב היקף בוועדות הכנסת", נכתב בפנייה.
בפנייה, שכותבה גם לשר האוצר, שר האנרגיה וראש הממשלה נכתב כי כפי שהתקבלו ההחלטות בנושא תמלוגי הגז בוועדת ששינסקי, כך צריך לעשות גם בנושא ייצוא הגז. נושא נוסף שמזכירים הכותבים הוא נושא מיסוי הגז המיוצא שלא נידון עד כה בועדת צמח או בועדת ששיננסקי.
כותבי המכתב נעזרו בפסיקת בג"צ משנת 1998 אז קבע השופט אהרון ברק כי בכל הקשור לחקיקה של הכרעות עקרוניות (הסדר ראשוני) , הרי שיש לדון בהן על ידי הכנסת ולא להסתפק בהחלטת ממשלה בלבד. בהמשך נכתב כי המחאה הציבורית ההולכת וגדלה כנגד יצוא הגז משקפת את אי הנחת שחש הציבור מחוסר השקיפות שמאפיינת את דרך קבלת ההחלטות בנושאים אלו.
כזכור, ביום ה' האחרון פנו 'אדם טבע ודין' והתנועה לאיכות השלטון במכתב מיצוי הליכים לראש הממשלה, והודיעו כי אם ההחלטה על ייצוא הגז תתקבל בממשלה, ייאלצו הארגונים לנקוט בהליכים משפטיים.