תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
כשהאימון מביא לתוצאות: התייעלות אנרגטית כריצת מרתון
מערכת תשתיות 9 ביוני 2013 16:07 אין תגובות

התוכנית, האימון והשליטה במצב עד להשגת התוצאה: קווים רבים מחברים בין רצי המרתון למתייעלים אנרגטית. ששי פתאו נותן בהם סימנים

Print Friendly, PDF & Email
כשהאימון מביא לתוצאות: התייעלות אנרגטית כריצת מרתון

כשהאימון מביא לתוצאות: התייעלות אנרגטית כריצת מרתון

כותב המאמר : ששי פתאו

בתחילת חודש אפריל השנה השתתפתי במרתון פריז – היה זה המרתון השני בו אני משתתף, והוא שוב הדגים כיצד ריצת מרתון הינה אתגר המשלב יכולת פיזית עם נחישות וכוח רצון מברזל. כנגזר מהתחום בו אני עוסק, אני סבור שניתן גם להשוות את האתגר הזה עם המסע הנדרש על מנת להשיג התייעלות אנרגטית.

1. דרושה תוכנית 

עבור אצנים, כמו גם עבור ארגונים, בניית תוכנית מוצלחת היא הצעד הראשון וההכרחי להצלחה. רץ מרתון זקוק לתוכנית אימונים יסודית, הכוללת לוח זמנים לאימוני ריצות מגוונות (קצובות, ארוכות, מהירות, קבוצתיות, בתנאי עליה ועוד), תרגילי מתיחות המבצעות סימולציה של תנאי ריצה, תפריט הכולל תזונה בריאה, הקפדה על ימי מנוחה בין האימונים ועוד.

ארגון זקוק לתוכנית אנרגיה חכמה הכוללת מפת דרכים ובה פעולות הדרושות לביצוע לאורך זמן, הערכות לגבי יכולתו להמשיך ולפעול תוך שימוש בכמות מופחתת של אנרגיה, מידע אודות שוק האנרגיה ותמיכה בתמריצים והנחות שנועדו לקדם מדיניות חיסכון באנרגיה.

הניסיון לארגן תוכנית כוללת כזו עשוי להיראות מאיים עבור ארגון, אך קל להתחיל כאשר יש בנמצא כלים מקצועיים התומכים במהלך, ומאפשרים לחשב במהירות את פוטנציאל החיסכון באנרגיה של החברה. פתרונות המשלבים אוטומציה, בקרה ופיקוח יכולים להביא לחסכון של עד 30% בהוצאות האנרגיה של הארגון.

2. דרוש מאמן 

המאמן חיוני על מנת לשמור את רץ המרתון בדרך הנכונה להשגת מטרתו, ולסייע בחלקים הקשים שבדרך. רץ מרתון זקוק למאמן מיומן, המכיר את הדרישות שבהן חייב לעמוד מי שמבקש לסיים מרתון. המאמן מוודא שהאימונים היומיים מתאימים, הריצות מתבצעות באורך ובקצב הנכון, הדיאטה והביגוד מתאימים והמוכנות הנפשית לקראת ובמהלך האתגר הקשה נשמרת.

גם ארגון זקוק למאמן – מומחה שירותי ניהול אנרגיה אמינים – EMS, Energy Management Services. מאמן ה-EMS (או יועץ, כפי שהוא מכונה בעולם העסקים) יערוך בדיקת מקורות האנרגיה החיצוניים, פיתוח תקציבי, ניתוח תעריפים, תגובה לביקוש וניהול סיכונים. כחלק מתהליך האימון יש גם לוודא שתוכנית האנרגיה מיושמת לאורך כל מחזור החיים של הארגון.

התייעלות אנרגטית מחשבים - צילום: שאטרסטוק

3. דרוש אימון

עבור רצי מרתון השואפים להשלים את המרוץ בהצלחה ובבטחה, אימון הינו הכרחי. עבור ארגון, תרגול אנשיו לחסכון באנרגיה חשוב באותה מידה. רץ מרתון חייב להבין כי הריצה עצמה איננה הרכיב היחיד באימון. אימון כולל גם לימוד נשימה נכונה, כיצד לבצע צעדים ארוכים, איך/מתי/מה לאכול, מה ללבוש, מתי לנוח, כיצד להתנהל בתנאי מזג אוויר שונים ועוד. כל האימונים הללו מסייעים לרץ לחסוך אנרגיה במהלך המרתון עצמו. גם ארגון חייב להתאמן, כאשר הגורם האנושי משחק תפקיד עצום בצריכת אנרגיה:

לתרגול העובדים בנוגע לחשיבות צריכת אנרגיה יעילה לטובת החברה ולטובת העולם, ולתרגול התנהלות מתאימה במקום העבודה, יש השפעה ישירה על עמידה ביעדי האנרגיה. על מנת לתמוך בתרגול הזה, יש לערוך ביקורות אנרגיה על בסיס קבוע, משום שהן יהוו אמצעי חשוב לאיסוף נתונים על ידי מנהל האנרגיה בארגון.

אימון הוא הדרך לשמר תוצאות רצויות – עבור רצי מרתון, המשמעות היא שיפור הישגיהם במרוצים עתידיים. עבור ארגון, מדובר בשיפור ההחזר על ההשקעה שנה אחרי שנה.

4. דרושה שליטה
רץ מרתון חייב לשלוט בגופו. הוא חייב להגיע למצב של שליטה בקצב, בנשימה, בצעדים ובמחשבה, על מנת לשמר אנרגיה פיזית.

ארגון חייב לשלוט בתפעול צריכת האנרגיה שלו – שליטה בחשמל, HVAC ומקורות אנרגיה חשמליים באמצעות תכנון ומדידה, בקרת אנרגיה וכדומה. ללא שליטה באנרגיה לא ניתן לחסוך באנרגיה.

5. דרושה מדידה

בסופו של דבר, השאלה האמיתית היא "מהם הביצועים שלך?" רץ מרתון חייב לפקח על הביצועים לאורך כל תוכנית האימונים. זו הדרך היחידה לעקוב אחר ההתקדמות ולזהות תחומים הדורשים שיפור. זו גם הדרך היחידה לוודא שנמצאים בדרך הנכונה להשלמה מוצלחת של המרתון בזמן היעד שקבע לעצמו הרץ.

גם ארגון חייב לפקח על הביצועים. הפיקוח נעשה באמצעות דו"חות אנרגיה, אבטחת ביצועים, דו"חות אנרגיה/פחמן וניתוח מידע. דיווחים אלו מאפשרים למנהלים להיווכח עד כמה תוכנית האנרגיה יעילה, והאם הם עומדים ביעדי האנרגיה והתפעול המופחתים.

רק באמצעות מדידה קבועה של הביצועים ניתן לקבוע את הצלחת תוכנית החיסכון באנרגיה. הביצועים מציבים את הרף למערכת היעדים הבאה – בין אם הם מתייחסים למרתון הבא או לשורה התחתונה בדו"ח הכספי הבא.

התייעלות אנרגטית

6. דרושה השתפרות
רץ מרתון חייב לשפר את ביצועיו בכל פעם שהוא מתאמן – לרוץ קילומטר נוסף, לאכול פחות שומנים, לנוח זמן רב יותר על מנת לאפשר לגוף להבריא וכדומה. אצנים המתחרים במספר מרתונים חייבים לשפר את זמן הסיום שלהם על מנת להשתפר בהדרגה. שיפור הביצועים אינו אפשרי ללא חסכון באנרגיה בכל צעד.

ארגון חייב לשפר את התשתית שלו. שדרוגי יעילות, כיווץ ביצועים, השבחת HVAC ופתרונות אנרגיה מתחדשת מאפשרים לחברות למזער את צריכת האנרגיה, למקסם את יעילות האנרגיה ולשפר את החיסכון באנרגיה.
באמצעות אופטימיזציה של אמצעי החיסכון באנרגיה ניתן להמשיך ולשפר את תוכנית החיסכון באנרגיה, ולשמר את תוצאות החיסכון לאורך זמן.

– ששי פתאו הוא סמנכ"ל שיווק ומכירות, חטיבת Power בשניידר אלקטריק ישראל, מובילה בינלאומית בניהול אנרגיה.

 

Print Friendly, PDF & Email
HVAC התייעלות אנרגטית חיסכון באנרגיה ריצת מרתון שניידר אלקטריק

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס